ELÄKÖÖN TYÖ! -seminaari 14.5. Kuopiossa

Eläköön työ! -seminaarissa 14. toukokuuta pohditaan työelämää intohimon, suomalaisen sisun ja aivojen toiminnan kannalta. Seminaarissa luennoivat Kiti Muller, Andre Noel Chaker ja Henkka Hyppönen.  Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten järjestämä seminaari pidetään 14.5. klo 9.30–16.30 Sokos Hotelli Puijonsarvessa.

Kiti Muller on työterveyslaitoksen tutkimusprofessori ja neurologi. Terveyden edistämisen keskus on palkinnut vuonna 2004 Müllerin teoksen Aivokutinaa parhaana terveysaineistona. Seminaarissa Müller puhuu aivojen toiminnasta tietotyössä.

Henkka Hyppönen on Bisnesprojektitoimisto Työ & Tuloksen luova johtaja ja hänet tunnetaan Hyvät ja huonot uutiset -tv-ohjelman vetäjänä. Hänet on palkittu vuoden puhujana. Seminaarissa Hyppönen puhuu työstä ja intohimosta.

André Noel Chaker on kanadalaissyntyinen juristi, Veikkauksen johdon Senior Advisor, ja myös urheilubisneksen moniottelija. Kahdenkymmenen Suomessa vietetyn vuoden kuluessa hänestä on kuoriutunut esiin myös "bisnesantropologi". Hän luennoi menestyskirjansa teeman "The Finnish Miraclen" pohjalta sisukkaasta suomalaisesta työelämästä.

Loppuseminaari on osa Kaikilla on ikä -hanketta, jota koordinoi Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate. Hankkeessa ovat olleet mukana osatoteuttajina Ylä-Savon ammattiopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion Muotoiluakatemia. Hankkeen rahoittajat ovat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.

Itä-Suomen yliopisto on kehittänyt hankkeen aikana uuden johtamisen opintojakson, joka sisältää muun muassa koulutuksia mielekkäästä työstä, ajattelunhallinnasta, mindfulnessista, kokouksien fasilitoinnista, valmentavasta esimestyöstä ja ratkaisukeskeisyydestä. Hankkeen seminaaripuhujina ovat aiemmin olleet Kenraali Gustav Hägglund, muoti-ikoni Paola Suhonen, muusikko Jukka Perko, Pekka Pohjakallio, Aleksi Litovaara ja filosofi Lauri Järvilehto.

Opintojaksoille on osallistunut yli 80 johtajaa ja esimiestä pohjoissavolaisista yrityksistä ja julkisorganisaatioista. Osatoteuttajien toimesta organisaatioille on toteutettu ikäohjelmia, luovia työtiloja ja kehitetty mikroyrittäjien osaamista "mikrohionnoilla" ja "irtiotoilla". Hankkeen tavoitteena on työurien pidentäminen uudenlaisen johtamisen ja työhyvinvoinnin parantamisen kautta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Petteri Kallio, 050 361 7121, petteri.kallio(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin