Atte Reijonen sai rahoitusta matematiikan väitöstutkimukseen

Itä-Suomen yliopiston tutkija, filosofian maisteri Atte Reijonen on saanut kokovuotisen 23 000 euron suuruisen väitöskirja-apurahan. Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahasto myönsi työskentelyapurahan fysiikan ja matematiikan laitoksella työskentelevälle Reijoselle nyt toista kertaa.

Reijonen tutkii differentiaaliyhtälöiden käyttäytymistä kompleksisessa yksikkökiekossa. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti tapauksiin, joissa differentiaaliyhtälöt ovat Blaschke-oskilloivia eli niiden ratkaisujen nollakohdat toteuttavat Blaschke-ehdon.

Suomalainen Tiedeakatemia jakoi Väisälän rahastosta apurahoja Helsingissä 8.12.2014 jo 50. kerran. Apurahoja jaettiin vuodelle 2015 lähes 1,5 miljoonaa euroa yhteensä 89 tutkijalle matematiikan, fysiikan, geofysiikan, meteorologian ja tähtitieteen aloilla. Suurin osa apurahoista myönnettiin nuorille tutkijoille väitöskirjatyöhön.

Väisälän rahaston apurahat vuodeksi 2015

Atte Reijonen, p. 050 3825 981, atte.reijonen (at) uef.fi