Akatemiaprofessori Kaisa Poutasesta Helsingin yliopiston kunniatohtori

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta vihkii Itä-Suomen yliopistossa ja VTT:ssä työskentelevän akatemiaprofessori Kaisa Poutasen elintarviketieteiden kunniatohtoriksi 5.-7.kesäkuuta järjestettävässä promootiossaan.

Maatalous- ja metsätieteiden tai elintarviketieteiden kunniatohtoreiksi vihitään kahdeksan tiedekunnan edustamilla aloilla ansioitunutta henkilöä eri puolilta maailmaa.

Elintarviketieteiden saralta kunniatohtoriksi vihittävä akatemiaprofessori Kaisa Poutanen on kansainvälisesti arvostettu, laajasti verkostoitunut kokojyväviljan ja erityisesti rukiin  puolestapuhuja, jolla on runsaasti yhteistyötä maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan viljatutkijoiden kanssa. Hänen tavoitteensa on kehittää uusia elintarvikkeita, jotka tukevat ravitsemuksellisesti täysipainoisen ruokavalion noudattamista ja painonhallintaa. Bioprosessoinnin vaikutus viljan ravintokuituun ja bioaktiivisten yhdisteiden toimintaan elimistössä on hänen keskeinen kiinnostuksensa yhteistyössä ravitsemustutkijoiden kanssa.

Akatemiaprofessori Kaisa Poutanen, kaisa.poutanen (a) vtt.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014