Vanhempien sana painaa yliopiston valinnassa

Kiinnostava ainevalikoima, mainetta niittänyt tutkimustyö vai vetovoimaiset professorit? Vai kavereiden, tuttavien ja vanhempien mielipiteet ja suositukset? KTM Sasu Tuominen on selvittänyt, millä logiikalla nuori valitsee tulevan opiskelupaikkansa.

Aihe on varsin ajankohtainen, sillä yliopistojen välinen kilpailu hyvistä opiskelijoista on entistä kiivaampaa. – Yliopistot ovat tehneet jo pitkän aikaa tiedottamista ja opiskelijarekrytointia, mutta nyt ollaan tilanteessa, että opiskelijarekrytointia täytyy ajatella enemmän markkinointimielessä ja pyrkiä aktiivisemmin tavoittamaan niitä opiskelijoita, joita yliopistot haluavat sisään, Sasu Tuominen toteaa.

Tuomisen tutkimuksen yllättävä tulos on, että nuorten vanhempien, tuttavien ja lukioaikaisten opettajien suositukset painavat vaakakupissa yliopiston imagoa ja mainetta enemmän.

Lue lisää >> http://www.kantti.net/artikkeli/2011/12/vanhempien-sana-painaa-yliopiston-valinnassa

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin