Työnhakijan osaajapassi käyttöön Ylä-Savossa

Joukko yläsavolaisia työnhakijoita on ottamassa käyttöön osaajapassin, joka on uudenlainen työnhaun väline. Osaajapassi on yksilöllinen kortti, jolla työnhakija herättelee työnantajien huomiota osaamisestaan. Passissa työnhakija kuvaa osaamistaan ja kertoo esimerkkihinnan siitä, mitä hänen palkkaamisensa tulisi työnantajalle maksamaan.

Osaajapassin ottavat ensimmäisenä käyttöönsä Ylä-Savon välityömarkkinahanke Etapin asiakkaat. Passin käyttäminen edellyttää ammattiosaamista ja eteenpäin pyrkivää asennetta työnhaussa. Näiden kriteerien täyttyminen varmistetaan Etappi-hankkeen toimesta.

Osaajapassin on toteuttanut työryhmä, joka koostuu muun muassa yläsavolaisista yrittäjistä, Ylä-Savon Kehitys Oy:n edustajasta, TE-toimiston ja alueen hankkeiden työntekijöistä. Työryhmän tavoitteena on ollut vahvistaa yhteistyötä ja luoda työllistymistä edistäviä keinoja työnantajien ja pitempään työttömänä olleiden työnhakijoiden välille.

Työryhmän toimintaa on koordinoinut Osaavaa työ- ja työhönvalmennusta -hanke, jonka toteuttaja on Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate. Hankkeen rahoittajat ovat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto. Työryhmä jatkaa työskentelyään kevään aikana.

Kutsumme tiedotusvälineiden edustajat tutustumaan osaajapassiin Ylä-Savon rekrymessuille tiistaina 12.4.2011 Iisalmen liikuntahalliin. Osaajapassin esittely tapahtuu Etappi-hankkeen osastolla nro 84. Kerromme osaajapassista klo 15 ja sen jälkeen tasatunnein. Paikalla ovat Etappi hankkeen projektipäällikkö Harri-Pekka Luomi ja Osaava työ- ja työhönvalmennusta -hankkeen projektipäällikkö Sanna Saastamoinen sekä Etappi-hankkeen työntekijöitä ja hankkeen työnhakija-asiakkaita luomassa kontakteja työnantajien kanssa.

Etappi-hanke
Projektipäällikkö Harri-Pekka Luomi, 040 8302723