Tohtorintutkintojen määrä kasvuun Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopistossa suoritettujen tohtorintutkintojen määrä on kasvanut huomattavasti viime vuodesta. Ennakkoarvion mukaan Itä-Suomen yliopistossa on suoritettu 140 tohtorintutkintoa vuoden 2011 aikana. Kasvua on yli 25 prosenttia viime vuodesta, jolloin yliopistossa suoritettiin 109 tohtorintutkintoa.  – Tulos on oikein hyvä, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Kalervo Väänänen toteaa.

– Erityisesti yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta menestyi ylittämällä sille asetetut tutkintotavoitteet.

Itä-Suomen yliopistossa järjestettiin vuonna 2011 kaikkiaan 148 väitöstilaisuutta, joista 56 luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa, 49 terveystieteiden tiedekunnassa, 25 yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa ja 18 filosofisessa tiedekunnassa. Kaikki väitelleet eivät kuitenkaan välttämättä lukeudu vuoden 2011 tutkintotilastoon. Vahvistettu tilasto vuonna 2011 suoritetuista tohtorintutkinnoista julkaistaan tammikuussa.

Vuoden 2011 aikana väitelleistä 82 oli miehiä ja 66 naisia, joten ensimmäistä kertaa vuosiin enemmistö väitelleistä on miehiä.

Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen on myös tyytyväinen tulokseen. – Tohtorintutkintojen määrä on odotetusti palannut normaalille tasolle ja ensi vuonna päästään toivottavasti jo lähelle tutkintotavoitetta.

Viimevuotinen notkahdus tutkintojen määrässä liittyi Vartiaisen mukaan Kuopion kampuksen promootioon, joka sai monet kiirehtimään tohtorintutkintonsa valmiiksi jo vuoden 2009 puolella.

Itä-Suomen yliopiston tutkintotavoite on 159 tohtoria vuodessa. Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa tavoite on 62, terveystieteiden tiedekunnassa 56, filosofisessa tiedekunnassa 21 sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa 20 tohtoria vuodessa.

Rehtori Perttu Vartiainen, p. 050 301 1530

Akateeminen rehtori Kalervo Väänänen, p. 040 701 1303