TYKYHELMI – työkyvyn ylläpitämisestä työhyvinvoinnin edistämiseen

Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään 8.-9.2.2011 jokavuotinen Tykyhelmi - julkisen alan työhyvinvointisymposium. Osallistujia on tulossa noin 400 ja osallistujajoukko on uudistunut oleellisesti.

Tapahtuman sisällölliset teemat luovat tänä vuonna katseen menneeseen, mutta myös edessä olevaan. Tällä halutaan sitoa yhteen 14 vuoden ajanjakso, jona aikana Tykyhelmi on muuttunut työterveyteen ja työsuojeluun painottuvasta koulutustapahtumasta laajasti työpaikan ongelmien ehkäisyyn ja erityisesti johtamiseen keskittyväksi kehittämisfoorumiksi. Tykyhelmi järjestetään tänä vuonna todennäköisesti viimeistä kertaa  laajassa seminaarimuodossa ja jatkossa on tarkoitus keskittyä enemmän työpaikkatasoon ja niiden erityistarpeisiin.

Tiistaipäivän 8.2. pääteema on luoda katsaus siihen, mistä tähän päivään on tultu. Dosentti Anna-Maija Lehto Tilastokeskuksesta valottaa tilastotiedon valossa työelämän kehityssuuntaa ja hänen näkökulmaansa laajentaa professori Kaj Husman, joka kertoo työhyvinvoinnin edistämisen kehityslinjoista. Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtaja Jorma Löhman puolestaan antaa viimeisintä tietoa TTK:n tarjoamista työhyvinvoinnin palveluista. Aihe liittyy vuonna 2010 ulostulleeseen EK:n Jukka Ahtelan työryhmän raporttiin työurien pidentämisestä. Siinä Työturvallisuuskeskus sai oleellisen roolin kerätä kentän tueksi työsuojelun palvelukokonaisuuden. Tiistaina pohditaan myös työsuojelun ja työhyvinvoinnin rajapintoja ja yleensä sitä, miten eri käsitteet vaikuttavat siihen, miten asiat ymmärretään.

Keskiviikkona 9.2. ohjelmassa on perinteistä asiaa työterveydestä ja työsuojelusta, mutta myös mielenkiintoinen yhteistyökokeilu Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Asiantuntijaluentoon liitetään konkreettisia, paikan päällä soitettuja esimerkkejä siitä, miten musiikki voi edistää hyvinvointia.

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, Kuopion kaupunki ja Kunnalliset työsuojelupäälliköt ry yhteistyössä Kuntien eläkevakuutuksen ja Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmän kanssa.

Tapahtuman ohjelma ja muuta tarpeellista tietoa löytyy internet-osoitteesta:  www.uef.fi/tykyhelmi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin