Sydäntutkimussäätiön suurin apuraha sydänsairauksien geeniterapian kehittämiseen

Sydäntutkimussäätiö jakoi huhtikuussa 1,7 miljoonaa euroa apurahoja sydäntutkimukseen. Suurimman kolmivuotisen apurahan, määrältään 210 000 euroa, sai akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualan tutkimusryhmä Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutista.

Seppo Ylä-Herttualan tutkimusaihe on uuden sukupolven geeniterapian kehittäminen sydän- ja verisuonitautien hoitoon.

Ylä-Herttualan kansainvälisesti arvostetun tutkimusryhmän työ keskittyy sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon tehostamalla paikallisia paranemisprosesseja. Tutkimustyössä kehitetään menetelmiä, joilla voidaan kuljettaa paranemisprosessia ohjaavia perimän koodeja vaurioalueelle tai sairaaseen suoneen. Keskeinen aihe on kehittää uudissuonikasvua huonon verenkierron alueella.

Sydäntutkimussäätiö jakoi väitöskirja-apurahoja määrällisesti eniten tutkimusvapaiden tukemiseksi. Väitöskirjatutkimustyöhön tarkoitetun 5700 euroan apurahan sai muiden muassa filosofian maisteri Taina Vuorio Itä-Suomen yliopiston A.I Virtanen -instituutista. Vuorion tutkimuksen kohteena on imusuonten merkitys lipidiaineenvaihdunnassa ja ateroskleroosin kehittymisessä.

Kaikkien 70 apurahansaajan nimet ja tutkimusaiheet ovat säätiön verkkosivulla www.sydantutkimussaatio.fi

Akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala, p. 040-3552075

Tohtoriopiskelija Taina Vuorio, p, 040-3553676