Suomen kauppakorkeakoulut järjestäytyivät

Maaliskuun alussa perustetun Suomen kauppakorkeakoulut – Föreningen för Handelshögskolorna i Finland – Association of Business Schools Finland (ABS) -yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Turun kauppakorkeakoulun johtaja Satu Lähteenmäki. Yhdistyksen varapuheenjohtajiksi valittiin Svenska handelshögskolan Hankenin rehtori Eva Liljeblom sekä Vaasan yliopiston kauppatieteellisen tiedekunnan dekaani Vesa Suutari.

Yhdistys edistää kauppatieteellisten yksiköiden keskinäistä yhteistyötä ja toimii parhaiden käytäntöjen jakajana. Lisäksi yhdistys tarjoaa Suomen kauppatieteellisille yksiköille yhteisen äänen kansallisena ja kansainvälisenä keskustelijana.

Yhdistys on jatkoa kauppatieteiden kansalliselle strategiaprosessille. Strategiassa linjattiin, että kauppatieteet toimivat tieteen, hyvinvoinnin ja vastuullisen kasvun edistäjänä Suomessa ja maailmalla.

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksen johtaja Matti Turtiaisen mukaan kauppatieteelliselle osaamiselle on selkeä, kasvava kysyntä Suomessa ja maailmalla.”Kauppatieteet edistävät liiketaloudellista osaamista kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Kauppatieteiden yksiköiden keskinäinen yhteistyö on tärkeää niin Suomen kuin Itä-Suomen kasvun ja kehityksen näkökulmasta”, Turtiainen painottaa.

Yhteiskunnallisen toiminnan lisäksi kauppatieteelliset yksiköt haluavat yhdistyksen kautta vahvistaa tutkimuksen ja opetuksen laatua sekä edistää toimintaansa yliopistoissaan.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Satu Lähteenmäki, satu.lahteenmaki@tse.fi, +358 500 411 082
koulutuspoliittinen asiamies (Suomen Ekonomiliitto SEFE), Juuso Leivonen, juuso.leivonen@sefe.fi, +358 40 7307 236 *)

*) SEFE on ABS:n kannatusjäsen sekä toimi kauppatieteiden kansallisen strategia-prosessin fasilitaattorina. SEFE:n koulutuspoliittinen asiamies toimii ABS:n asiamiehenä varsinaisen pääsihteerin valintaan saakka.
 

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin