Savonlinnan opettajankoulutuksesta ei vielä päätöstä

Itä-Suomen yliopiston hallitus keskusteli 10.6.2011 pitämässään kokouksessa laajalti opettajankoulutuksen järjestelyistä.

Opettajankoulutusta annetaan kahdella kampuksella, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Yliopiston hallituksen on tarkoitus ratkaista tämän kesän aikana, jatketaanko opettajankoulutusta Savonlinnan kampuksella vai käynnistetäänkö selvitys sen keskittämiseksi Joensuuhun.

Yliopiston hallitus pyrkii päättämään asiasta 5.7.2011 pidettävässä kokouksessa.

Keskusteluissa kiinnitettiin huomioita tutkimus- ja opetustoiminnan edellytysten kehittämiseen ja sijaintipaikan alueelliseen sekä yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Asiasta odotetaan myös uuden opetusministerin ja Suomen tulevan hallituksen mahdollisia linjauksia.

Savonlinnan opettajankoulutuksen ongelmana on, että toiminnan rahoitus ei vastaa kuluja. Myös normaalikoulun tilat Savonlinnassa vaativat jatkossa merkittävää panostusta.

Opettajankoulutuksen keskittäminen Joensuuhun toisi yliopiston hallintokeskuksen laskelmien mukaan vuositasolla vähintään 1,5 miljoonan euron säästön.

Hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas p. 050 563 5172
Rehtori Perttu Vartiainen, p. 050 301 1530