Saunanvedon maailmanennätysjahtiin muutoksia

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta järjestää yliopiston kanssa tehdasvalmisteisen saunan vetämisen maailmanennätysyrityksen 13.-16.5.2011. Tapahtuma järjestetään Kuopion korkeakoulun ylioppilaskunnan tekemän maailmanennätyksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Tempauksella pyritään aktivoimaan itäsuomalaisia yrityksiä tekemään lahjoituksia Itä-Suomen yliopiston varainhankintaan ennen kuin valtion vastinrahakampanja päättyy kesäkuun lopussa.

Aiemmasta tiedotteesta poiketen saunanveto tapahtuu pelkästään Kuopiossa. Poliisin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ylioppilaskunta tuli siihen tulokseen, että vedettäessä saunaa Joensuusta Kuopioon tietä pitkin, vetäjien ja muiden tielläliikkujien turvallisuutta ei pystytä takaamaan sataprosenttisesti ylioppilaskunnan käytössä olevilla resursseilla.

-Aika ja henkilöresurssit tulivat esteeksi saunanvedolle Joensuusta Kuopioon. Idean alkuperäinen tavoite yhdistää yliopistokampuksia toteutuu edelleenkin, sillä järjestämme kyyditykset Joensuusta ja Savonlinnasta tapahtumaan. Kyseessä on aidosti kaikkien kampuksien yhteinen haaste, toteaa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Mähönen.

-Tapahtumassa on edelleenkin mukana samanlaista hulluutta kuin 30 vuotta sitten Kuopion korkeakoulun opiskelijoilla, Mähönen jatkaa.

Opiskelijat ovat olleet tapahtumasta innostuneita. Vetämisestä kiinnostuneita on reilun viikon ilmoittautumisajan jälkeen nelisenkymmentä, mutta lisää vetäjiä tarvitaan.

-On ollut hieno havaita, miten opiskelijat ottaneet haasteen omakseen. Muutamat opiskelijat ovat jopa luvanneet vetää saunaa yötäpäivää, jos vain vuoroja löytyy, Mähönen hymähtää.

Ylioppilaskunta ei vielä toistaiseksi paljasta saunanvedon reittiä. Se julkistetaan ylioppilaskunnan vappuaaton tapahtumassa Snellmanin puistossa.

Sauna lähtee liikenteeseen perjantaina 13.5. kello 9:00 aamulla ja pysähtyy maanantai-iltana 16.5. kello 17:00. Tuolloin tapahtuman ajan lämpimänä ollutta saunaa on vedetty yhtä mittaa 80 tunnin ajan. Näin rikotaan kahdella tunnilla kuopiolaisten vuonna 1981 tekemä ennätys.

Yritykset, jotka haluavat osallistua yliopiston varainkeruuseen ja tulla löylyttelemään kauniissa ja alati vaihtelevissa maisemissa, voivat käydä etsimässä tarkempia tietoja lahjoittamisesta saunanvetotempauksen nettisivuilta osoitteesta www.isyy.fi/saunanveto/.

Lisätietoja

Jukka Mähönen
Hallituksen puheenjohtaja
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
puheenjohtaja@isyy.fi

Saara Hanhela
Hallituksen jäsen, tapahtumavastaava
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
saara.hanhela@isyy.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin