SFERC kokoaa yli 50 suomalaista ja kiinalaista ympäristötutkijaa Joensuuhun

Itä-Suomen yliopiston ja Nanjingin yliopiston yhteisen ympäristötutkimuskeskuksen SFERC:n (Sino-Finnish Environmental Research Centre) kokous järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella 22.–23.8.2011 järjestettävään kokoukseen osallistuu yli 50 ympäristöalan tutkijaa, joista 14 tulee Nanjingista. Kokouksen ajankohtaisia teemoja ovat ilmansaasteet ja ympäristöterveys, saastumisen monitorointi ja hallinta, uudet ympäristöriskit ja niiden hallinta sekä maankäyttö ja sen tuomat haasteet yhteiskunnassa.

SFERC on Itä-Suomen yliopiston ja Nanjingin yliopiston perustama organisaatio, jonka tarkoituksena on edistää suomalais-kiinalaista ympäristötutkimusta. Tutkimuskeskus avattiin toukokuussa 2009, ja se keskittyy metsä-, energia- ja ympäristöalan tutkimukseen. SFERC on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen Kiinaan perustama etäkampus.

SFERC:n ensimmäinen kokous järjestettiin Nanjingissa vuonna 2009.

Professori Jussi Kukkonen, Itä-Suomen yliopisto, 040 585 0062

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011