Rauno Sairinen Itä-Suomen yliopiston ympäristöpolitiikan professoriksi

VTT, dosentti Rauno Sairinen on valittu Itä-Suomen yliopiston ympäristöpolitiikan, erityisesti yhteiskuntatieteellisen ympäristöpolitiikan professoriksi 1.1.2011 alkaen.

Rauno Sairinen on syntynyt Mikkelissä 1962. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1981 Mikkelin Yhteiskoulun lukiosta.Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden kandidaatiksi 1992, valtiotieteiden lisensiaatiksi 1994 Helsingin yliopistosta ja valtiotieteiden tohtoriksi 2000 Helsingin yliopistosta.

Työuransa toistaiseksi keskeisimmän jakson Sairinen on työskennellyt teknillisen korkeakoulun yhdyskuntasuunnittelun tutkijana, suunnittelijana ja tutkimuspäällikkönä. Hänet nimitettiin Joensuun yliopistoon määräaikaiseen yhteiskuntatietieteellisen ympäristötutkimuksen professorin tehtävään vuonna 2007.

Rauno Sairinen (rauno.sairinen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011