Pohjoismainen historioitsijakonferenssi Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2014

Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitos on saanut järjestettäväkseen Pohjoismaisen historioitsijakongressin Joensuussa elokuussa 2014. Asiasta päätettiin kesällä Tromssassa pidetyssä konferenssissa. Joka kolmas vuosi pidettävä Pohjoismainen historioitsijakonferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Joensuussa. Suomessa konferenssi on järjestetty edellisen kerran Tampereella vuonna 1997.

Pohjoismaisella historioitsijakonferenssilla on pitkät perinteet tieteellisenä tapahtumana, sillä ensimmäinen konferenssi pidettiin Ruotsissa Lundissa vuonna 1905. Nykyisin tapahtumaan osallistuu 300–500 historioitsijaa kaikista Pohjoismaista.

Tapahtuman järjestävät vuorollaan eri Pohjoismaiden tieteelliset historiaseurat sekä järjestävän yliopiston historian laitos. Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitoksen lisäksi vuoden 2014 konferenssin järjestelyihin osallistuu Suomen historiallinen seura.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin