Pirjo Pölkki Itä-Suomen yliopistoon lastensuojelun professoriksi

PsT Pirjo Pölkki on valittu Itä-Suomen yliopistoon lastensuojelun professoriksi.

Hänen opetusalana on erityisesti preventiivisen ja korjaavan lastensuojelun psykologiset perusteet. Hän on hoitanut vastaavaa tehtävää määräaikaisena vuosina 1999-2009.

Pölkki on suorittanut kasvatustieteiden maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa 1971 ja yhteiskuntatieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1976 Jyväskylän yliopistossa, missä hän myös suoritti psykologian tohtorin tutkinnon 1990.

Pölkki on toiminut tutkijana, assistenttina ja lehtorina sekä Kuopion että Jyväskylän yliopistoissa 1972-1999.

Professuuri on ainut Suomessa.Se profiloi osaltaan Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön oppiainetta, jonka yhtenä strategisena painoalueena on lapsi- ja nuorisososiaalityö.

Pirjo Pölkki, pirjo.polkki(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011