Neljän yliopiston yhteistyö jatkuu Kajaanin yliopistokeskuksessa

Oulun, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Lapin yliopistojen rehtorit allekirjoittivat 14. tammikuuta Kajaanissa yhteistyösopimuksen vuosille 2011-2012 Kajaanin yliopistokeskuksessa toteutettavasta toiminnasta.

Sopimuksen perusteella kaikki neljä yliopistoa jatkavat toimintaansa Kajaanin yliopistokeskuksessa. Jokainen yliopisto on uudessa toimintalinjauksessa tarkentanut toimialojaan omien strategisten linjaustensa mukaisesti. Niiden mukaan Oulun yliopisto vastaa yliopistokeskuksen toiminnan koordinoinnista sekä sähkö- ja tietotekniikan, biotekniikan, tietojenkäsittelytieteen, lääketieteen, kasvatustieteiden ja aikuiskoulutuksen aloista.

Itä-Suomen yliopisto toteuttaa mittaustekniikkaan ja optiikkaan sekä biotekniikkaan ja elintarviketutkimukseen liittyvää toimintaa. Jyväskylän yliopisto vastaa liikuntatieteistä ja Lapin yliopisto toteuttaa taideteollista alaa, matkailua, yhteiskuntatieteitä ja aluetutkimusta koskevaa toimintaa.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittavat Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen, Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen, Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen ja Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Kajaanin yliopistokeskuksen hallintomalli on uudistunut vuoden 2011 alusta alkaen. Se toimii Oulun yliopiston erillislaitoksena, jota johtavat johtokunta ja johtaja. Yhteistyöyliopistojen rehtorit osallistuvat vuotuiseen yliopistokeskusneuvotteluun, jossa käsitellään yliopistokeskuksen strategia ja toimintasuunnitelma. Keskuksen johtoryhmään kuuluvat jäsenyliopistojen alueellisten toimintayksiköiden johtajat. Yliopistokeskuksen johtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa yliopistokeskuksen toimintaan osallistuvien yliopistoyksiköiden yhteistoiminnan kehittäminen ja koordinointi sekä yhteydet alueellisiin rahoittajiin ja sidosryhmiin. Yliopistokeskuksen johtajana jatkaa dosentti Vesa Virtanen.

Rehtori Perttu Vartiainen, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 301 1530

Johtaja Vesa Virtanen, Kajaanin yliopistokeskus, p 040 839 7023