Namibialaisesta tohtori Kenneth Matengusta vuoden alumni

Tohtori Kenneth Matengu on valittu Itä-Suomen yliopiston toiseksi vuoden alumniksi. Viime vuonna vuoden alumniksi valittiin liikenneministeri Anu Vehviläinen. Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Kalervo Väänänen luovutti vuoden alumnille Itä-Suomen yliopiston standaarin ja siihen liittyvän kunniakirjan.

Kenneth Matengu on ollut yhteiskuntamaantieteen vaihto-opiskelijana 1.9.2000-16.4.2001 silloisessa Joensuun yliopistossa, yhteiskuntamaantieteen tutkinto-opiskelijana Human Geography –maisteriohjelmassa 17.4.2001 alkaen ja valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi 12.12.2001, yhteiskuntatieteiden lisensiaatiksi 1.10.2003 ja yhteiskuntatieteiden tohtoriksi 24.11.2006. Tällä hetkellä hän toimii Namibian yliopiston kansainvälisten asioiden johtajana.

Valinta vuoden alumniksi on Itä-Suomen yliopiston kunnianosoitus ansioituneelle kasvatilleen. Hän tekee edelleen kansainvälisesti tunnetuksi Itä-Suomen yliopistoa laajoilla kansainvälisillä suhteillaan ja hän tekee edelleen  yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Vuoden alumni julkistettiin alumnitapaamisen iltatilaisuudessa perjantaina 23.9.2011 Kuopion kaupungintalolla.

Vuoden alumnin painokelpoinen kuva löytyy osoitteesta: http://www.uef.fi/uef/valokuvat

Lisätietoja: Rehtori Perttu Vartiainen, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 3011 530

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011