Mikä saa opiskelijat polkemaan Serbiasta Joensuuhun?

Eurooppalaisen Campus Europae -yliopistoverkoston opiskelijat ovat parhaillaan pyöräilemässä Suomessa ja saapuivat Joensuuhun keskiviikkona.

Tunnuslauseellaan Ride for Your Rights! pyöräilijät haluavat kannustaa mahdollisimman monia opiskelijoita suorittamaan osan opinnoistaan ulkomailla. Ulkomailla opiskelu lisää muiden kulttuurien tuntemusta, suvaitsevaisuutta, kielitaitoa ja helpottaa sijoittumista työelämään opintojen jälkeen.

Joukkoa johtaa Campus Europae -verkoston opiskelijaneuvoston puheenjohtaja Julian Walkowiak Wienin yliopistosta. Kiertueen suojelija on Euroopan Neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland. Itä-Suomen yliopisto edustaa Suomea Campus Europae -yliopistoverkostossa.

Joensuun kaupunki tarjoaa delegaatiolle saunaillan Vainoniemessä torstai-iltana, ja perjantaina on vuorossa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton järjestämä raja-aluekysymyksiä käsittelevä Cross-Border-seminaari Pielisjoen linnassa. Opiskelijat tapaavat myös Itä-Suomen yliopiston rehtorin Perttu Vartiaisen Joensuun kampuksella perjantai-iltapäivällä ja vierailevat sen jälkeen tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

Joensuusta matka jatkuu Savonlinnaan ja Imatralle ja sieltä edelleen Pietariin, jossa kohteena on Campus Europae -verkostoon kuuluva Pietarin valtionyliopisto.

Pyöräilijöiden matka alkoi Serbian Novi Sadista 3. heinäkuuta ja päättyy Pietariin 15. syyskuuta.
 

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin