Mika Kojonkoski siivittää Muutosten tuulet 2011 -tapahtumaa Kuopiossa

Itä-Suomen yliopisto järjestää yliopisto-opetuksen parissa työskenteleville suunnatut valtakunnalliset Opintoasiain- ja Peda-forum-päivät Kuopion kampuksella 23.–24. elokuuta. Päivien teemana on ”Muutosten tuulet”.

Opetusneuvos Maija Innola opetus- ja kulttuuriministeriöstä esitelmöi aiheesta ”Laadukkaasta koulutuksesta nopeammin työelämään”. Aiemmista ohjelmatiedoista poiketen johtaja Anita Lehikoinen ei osallistu tapahtumaan.

Valmentaja, urheiluvaikuttaja Mika Kojonkoski esitelmöi keskiviikkona tapahtumassa yliopistoväelle teemalla ”Huippu.urheilun toimintatavan muutosprojekti”. Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Kalervo Väänänen pohtii keskiviikkona ”Miksi sama asia näyttää niin erilaiselta”.

Opintoasiain- ja Peda-forum-päivät järjestetään ensimmäistä kertaa yhdessä. Molemmilla tapahtumilla on sangen pitkät perinteet. Opintohallinnon asiantuntijoiden, kehittäjien ja opintohallinnon parissa työskentelevien yhteisiä vuosittaisia seminaaripäiviä on järjestetty jo 1970-luvulta alkaen. Peda-forum-päiviä on järjestetty 1990-luvulta alkaen.

Tapahtumat ovat kiertäneet erikseen eri yliopistoilla vuosittain. Nyt Itä-Suomen yliopisto on saanut järjestääkseen molemmat tapahtumat yhtäaikaisesti.

Opintoasiainpäivät ja Peda-forum-päivät on suunnattu opetuksen kehittämisestä sekä opintohallinnon asioista kiinnostuneille ja niiden parissa työskenteleville. Päivillä paneudutaan ajankohtaisiin asioihin, kysymyksiin ja haasteisiin sekä jaetaan kokemuksia ja käytänteitä opintohallinnosta, opetuksen ja oppimisen kehittämistyöstä sekä tutkimuksesta.Lisäksi päivät edistävät osallistujien keskinäisiä yhteyksiä javuorovaikutusta. Päiville osallistuu 430 henkilöä kaikista Suomen yliopistoista.

Opintoasiain- ja Peda-forum-päivien ohjelma:

http://www.uef.fi/pfo2011

http://www.uef.fi/pfo2011/ohjelma

Lisätietoja ja esitelmöitsijöiden haastattelupyynnöt:

Erja Widrgén-Sallinen, opinto- ja opetuspalvelujen yksikön varajohtaja, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 3556 004, erja.widgren-sallinen@uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin