Mielenterveyspalveluiden kustannustehokkuutta voidaan arvioida myös taloudellisesti

Itä-Suomen yliopiston (ISY) hyvinvointitutkimuskeskus KWRC:n kustannusvaikuttavuus-ryhmä järjestää Kuopiossa, Itä-Suomen yliopiston Mediteknia-rakennuksessa (Auditorio, Yliopistonranta 1 B), perjantaina 27.5.2011 klo 10.00-12.30 kaikille avoimen ja maksuttoman seminaarin mielenterveyden taloudesta ja mielenterveyspalvelujen vaikuttavuuden arvioinnista.

Seminaarissa käsitellään professori Martin Knappin johdolla taloudellisen näkökulman avaamia mahdollisuuksia kehittää mielenterveyspalveluja ja merkitystä terveyspolitiikalle ja käytännön toiminnalle. Aiheesta alustaa myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck, joka on tunnettu mielenterveyspalvelujen organisointia ja vaikuttavuutta koskevista tutkimuksistaan. Professori Martin Knapp puolestaan on toiminut neuvonantajana niin Iso-Britannian, EU-komission kuin WHO:n toimielimille. Hänen tutkimustoimintansa on keskittynyt nimenomaan mielenterveyden, pitkäaikaishoidon ja sosiaalipalvelujen poliittisiin ja taloudellisiin näkökulmiin.

Kustannusvaikuttavuustutkimusta tehdään mm. terveydenhuollossa, ravitsemustieteessä, ympäristötutkimuksessa ja kansanterveystutkimuksessa. KWRC:n kustannusvaikuttavuus-ryhmässä ovat mukana ISYn sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos ja farmasian laitos, Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaalitalouden tutkimuskeskus, Työterveyslaitoksen Cochrane-verkostoryhmä ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Terveys- ja sosiaalitalouden yksikkö CHESS. Kustannusvaikuttavuus-ryhmä järjestää säännöllisesti seminaareja sosiaali- ja terveyspalvelujen taloudellisesta tutkimuksesta ja arvioinnista.

Seminaarin yhteydessä järjestetään myös tutkijoiden työpaja sosiaalipalvelujen vaikuttavuusarvioinnista klo 13.00-16.00.

Seminaari ja työpaja ovat englanninkielisiä. Seminaariin ja työpäivään ilmoittautuminen 20.5.2011 mennessä sähköpostitse anne.laitinen@diak.fi tai puhelimitse 040 5089 285. Mainitse ilmoittautuessasi ilmoittaudutko vain aamupäivään vai myös iltapäivän työpajaan.

Seminaarin ohjelma saatavissa myös sivuilta: www.uef.fi/kwrc/kustannusvaikuttavuus-seminaari

Marjo Pulliainen, tutkija TtM

Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sosiaalitalouden tutkimuskeskus

www.pieksamaki.diak.fi/sosiaalitalous

marjo.pulliainen@diak.fi

puh. 040 1988 147

Hannu Valtonen, professori, Ph.D.

Itä-Suomen yliopisto, sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos

www.uef.fi/stj

hannu.valtonen@uef.fi