Metsät ja energia kokoaa tutkijoita ja metsäasiantuntijoita metsäverkostoviikolle

Metsät ja energia kokoaa tutkijoita ja metsäasiantuntijoita metsäverkostoviikolle. Joensuu Forestry Networking Week –tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa 22.-27.5.2011 Joensuussa.  

Vuotuinen metsäverkostoviikko on Itä-Suomen yliopiston (UEF), Euroopan metsäinstituutin (EFI), Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteinen hanke eurooppalaisten tutkijoiden ja metsäasiantuntijoiden verkottamiseksi. Tämän vuoden teema ”metsät ja energia” korostaa metsäenergian tuotannon kestävyyttä, aluetaloudellisia ja kansantaloudellisia vaikutuksia sekä hankintaketjujen tehokkuutta, yrittäjyyttä ja uutta vihreää liiketoimintaa.

 Tapahtumaan osallistuu noin kuusikymmentä osanottajaa kahdestakymmenestä maasta, kaukaisimmat Australiasta ja Bangladeshista. 

Viikko koostuu seminaari- ja työpajaosuuksista, jotka järjestetään Metla-talossa. Lisäksi ohjelmassa on retkipäivä, jolloin käydään teemarasteilla Enossa ja Ilomantsissa tutustumassa muun muassa energiapuun korjuuseen ja pellettien valmistukseen. 

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria ja haastattelemaan kansainvälisiä osanottajia esimerkiksi maanantaina 23.5. jolloin paikalla ovat myös tapahtuman pääpuhujat, alan vaikuttajat Ruotsista ja Australiasta sekä suomalaiset asiantuntijat Luonnonsuojeluliitosta ja UPM-Kymmene Oyj:stä. 

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Professori Lauri Sikanen, lauri.sikanen@uef.fi, p. 050 381 2443

Kehittämispäällikkö Sari Pitkänen, sari.k.pitkanen@uef.fi, p. 050 363 4540

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin