Luonnontieteet kiinnostavat Itä-Suomen koululaisia

Parikymmentä 9-12 –vuotiasta koululaista tutustuu monipuolisesti yliopiston matemaattis-luonnontieteellisiin tieteenaloihin elokuun ensimmäisellä viikolla Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämällä kolmannella yhteinen tiedeleirillä.

-Leirin suosio yllätti, ja valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. On hauska huomata että koululaiset ovat kiinnostuneita luonnontieteistä,  ja aiempia järjestämiämme leirejä monipuolisempi ohjelma tarjoaakin hyvän katsauksen Itä-Suomen yliopiston luonnontieteen aloihin, kertoo leirin järjestävän Joensuun Tiedeseura ry:n toiminnanjohtaja Ilkka Jormanainen.

-Tietysti toivomme että leiri auttaisi omalta osaltaan kiinnostuksen ylläpitämisessä myös tulevaisuuden opintoja silmällä pitäen, sanoo Jormanainen.

Leiriviikon aikana osallistujat tutustuvat mm. robotiikan, väritutkimuksen, geokätköjen, laserlabyrinttien ja arkipäivän kemiaan keskittyvien laboratoriotöiden avulla tietojenkäsittelytieteeseen, fysiikkaan, kemiaan, biologiaan ja maantieteeseen. Leirin ohjaajina toimivat Itä-Suomen yliopiston tutkijat, opettajat ja opiskelijat.

Tiedeleiri järjestetään Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella ja lähiympäristössä. Leirin käytössä on esimerkiksi yliopiston LUMA-keskuksen uusi fysiikan ja robotiikan opetuslaboratorio.

Tiedeleirin toteuttamista tukee Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

Elokuun tiedeleiri avaa Joensuun Tiedeseuran ja Itä-Suomen yliopiston SciFest-vuoden. Leirin jälkeen tiedeseuran ja yliopiston yhteinen toiminta jatkuu kouluvuoden aikana esimerkiksi tiedekerhojen ja -luentojen merkeissä. Kuudes SciFest-tiedefestivaali järjestetään Joensuussa 18.-21.4.2012 teemalla ”Haasteena energia”.

Tiedeleiri järjestetään 1.-5.8.2011. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan leiriin koko viikon ajan.

Leiriohjelma:

Ilkka Jormanainen