Linnat eläviksi uusilla tuotteilla ja palveluilla

Castle to Castle -valmennusohjelma innostaa matkailuyrittäjiä, luovan työn tekijöitä ja käsityöläisiä kehittämään uusia linna-teemaa hyödyntäviä tuotteita. Itä-Suomen yliopisto koordinoi valmennusohjelmaa, joka tähtää linnojen ja linnoitusten historian elävöittämiseen ja tuotteistamiseen. Valmennusohjelma antaa valmiudet tuotteistaa linnojen ja linnoitusten historiaa myytäviksi tuotteiksi sekä tarjoaa mahdollisuudet verkostoitumiseen ja vertaistuen saamiseen. Ohjelman aikana kehitetään uusia tuotteita valmentajan tukemana.

Valmennusohjelma koostuu kymmenen päivän lähiopinnoista, 34 päivän itseopiskelusta sekä kolmen päivän opinto- ja seminaarimatkasta Venäjälle. Lisäksi valmennukseen kuuluu loppuseminaari. Lähiopinnot toteutetaan eri linna- ja linnoituspaikkakunnilla noin vuoden kuluessa. Valmennus alkaa 10.11.2011 Savonlinnassa, Olavinlinnan Linnantuvassa.

Valmennuksen järjestäjät esittelevät Castle to Castle -hanketta ja valmennusohjelmaa infotilaisuuksissa, tervetuloa mukaan!

Lappeenranta 17.10.2011 kello 12.00–14.00 Komendantin talon kirjastosali, Linnoitus
Kotka 18.10.2011 kello 14.00–16.00 Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99
Kouvola 19.10.2011 kello 12.00–14.00 Kinno, Paraatikenttä 4

Valmennus on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy 23.10.2011. Ilmoittautumislomake ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta http://www.uef.fi/mot/valmennusohjelma

Valmennusohjelma on osa Itä-Suomen yliopiston koordinoimaa Castle to Castle -hanketta. Castle to Castle on kulttuurimatkailun ja linna-yhteistyön kehittämishanke, joka tähtää Kaakkois-Suomen ja Leningradin alueen linnojen ja linnoitusten matkailulliseen tuotteistamiseen sekä paikalliseen, alueelliseen ja rajan ylittävään verkostoitumiseen. Hankkeen tavoitteena on lisätä alueen matkailullista vetovoimaa ja kansainvälistä kilpailukykyä, edistää työllisyyttä sekä tukea yhteisen kulttuuriperinnön ja alueellisen identiteetin säilyttämistä. Pitkällä tähtäimellä linnaverkosto tavoittelee myös ulkomaista näkyvyyttä ja Euroopan neuvoston kulttuurimatkailureitin tunnusta.

Hankkeen toteuttajia ovat Itä-Suomen yliopiston matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos, Museovirasto, Leningradin alueen kulttuurikomitean museotoimi, Pietarin kaupungin historiallinen museo sekä Lappeenrannan kaupunki. Sitä rahoittavat South-East Finland – Russia ENPI CBC 2007–2013 –ohjelma, hankkeen toteuttajat ja Savonlinnan, Kouvolan, Kotkan ja Haminan kaupungit sekä Cursor Oy.

Lisätietoa hankkeesta: www.uef.fi/mot/castle-to-castle

Lisätietoja: projektipäällikkö irina.lukkarinen(at)uef.fi, 050 381 6548 ja suunnittelija riitta.eronen(at)uef.fi, 050 592 3906

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin