Kuuban korkeakouluministeriön edustaja vieraili Joensuussa

Havannan yliopiston professori ja Kuuban korkeakoulutuksen ministeriön asiantuntija Eric Fernandez Hernandez vieraili Joensuun kampuksella perjantaina.

Hernandez toivoi vierailun olevan alku suomalaisten ja kuubalaisten yliopistojen yhteistyölle.

– Toiveissa on, että luomme vierailumme aikana pysyviä suhteita ja saamme aikaan yhteistyösopimuksia suomalaisten yliopistojen kanssa.

Hernandez ja opiskelijoiden edustaja Lisara Corona Oliveros vierailevat Itä-Suomen yliopiston lisäksi Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Lisäksi he tapasivat jo aiemmin opetus- ja kulttuuriministerin.

– Yhteistyö olisi Itä-Suomen yliopiston kanssa mahdollista ainakin metsätieteiden, lääketieteen sekä humanististen tieteiden osalta. Kuuban ja Suomen koulutusjärjestelmässä on paljon yhteistä, joten löydämme varmasti paljon yhteistyömahdollisuuksiakin.

Unescon luokituksen mukaan Kuuba on maailman johtava valtio koulutuksen alalla yhdessä Suomen, Kanadan ja Etelä-Korean kanssa. Selvityksistä käy ilmi, että kuubalaiset lapset ovat osaamiseltaan selvästi edellä muita Latinalaisen Amerikan maiden koululaisia.

Vierailun mahdollisti Suomi-Kuuba-seuran hanke ”Kuuba – koulutusta kaikille”. Hanketta on tukenut Suomen ulkoasiainministeriö.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin