Korkeakoulujen kansainvälisyys esillä Kuopion kevätpäivillä 9.-11.5.

Valtakunnalliset korkeakoulujen kansainvälisten asian hallinnon kevätpäivät järjestetään tänä vuonna Kuopiossa 9.-11. toukokuuta. Tapahtumaan osallistuu lähes 450 korkeakoulujen kansainvälisten asioiden parissa työskentelevää henkilöä. Järjestäjinä kevätpäivillä ovat Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO.

Kevätpäivillä on yli 60 tapahtumaa, sessiota, roundtable-keskustelua ja infotilaisuutta. Ohjelma rakentuu opetus- ja kulttuuriministeriön kansallisen kansainvälistymisstrategian teemoista. Päivien aikana ovat esillä muun muassa kansallisen kansainvälistymisstrategian toteutuminen strategiakauden puolessa välissä, tutkintoon johtavan koulutuksen vienti ja Suomi-brändin rakentaminen, kokemukset lukukausimaksukokeilusta, maahanmuuttajien tukeminen korkeakouluopinnoissa ja korkeakoulujen kielipolitiikka sekä kansainvälisen yhteistyön etiikka.

Päivien yleisteemana on hyvinvointi. Terveys ja hyvinvointi ovat tapahtuman järjestävien korkeakoulujen vahvuusaloja ja Kuopion kaupunki edustaa Suomea Maailman terveysjärjestön WHO:n Terve Kaupunki, Healthy Cities -verkostossa, jossa kehitetään kansainvälisessä yhteistyössä eurooppalaista hyvinvointia. Hyvinvointi-teema on esillä ”Uskonto, hyvinvointi ja yhdessä tekeminen” -tilaisuudessa, jossa piispa Wille Riekkinen, arkkipiispa Leo ja imaami Anas Hajjar keskustelevat hyvinvoinnista, ja siitä miten uskontojen välinen yhteistyö voi edistää yleistä hyvinvointia.

Kevätpäivillä juhlistetaan myös kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO:n 20-vuotista taivalta.

 

Lisätietoja:

Kevätpäivien verkkosivut ja ohjelma
http://kevatpaivat.savonia.fi

Itä-Suomen yliopisto
Kansainvälisten asiain päällikkö Anitta Etula, 050 590 5012

Savonia-ammattikorkeakoulu
Kansainvälisten palveluiden päällikkö Ilkka Toroi, 044 785 5061

CIMO
Korkeakoulutuksen toimialajohtaja Juha Ketolainen, 0207 868 592 (paikalla 2.5.-)

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin