Kestävän matkailun sidosryhmäsuhteet puntarissa kansainvälisessä konferenssissa

Mikä vaikutus on erilaisten matkailun sidosryhmien suhteilla ja yhteistyöllä kestävän matkailun kehittämiseen? Tähän teemaan pureudutaan Itä-Suomen yliopiston matkailualan opetus- ja tutkimuslaitoksen järjestämässä kansainvälisessä kestävän matkailun konferenssissa Savonlinnassa 19.–21. lokakuuta 2011. Sustainable Tourism Conference 2011 nostaa keskusteluun kestävän matkailun sidosryhmien yhteistyön muun muassa matkailijoiden, yritysten, yhteisöjen ja organisaatioiden näkökulmasta.

Konferenssi kokoaa yhteen alan tutkijoita ja asiantuntijoita. Osa heistä työskentelee kestävän matkailun kehittämisestä vastaavissa organisaatiossa sekä kestävän matkailun periaatteita seuraavissa matkailuyrityksissä. Konferenssiin osallistuu puhujia Suomen lisäksi muun muassa Japanista, Australiasta, Englannista, Kroatiasta ja Italiasta.

Konferenssin avainpuhujia ovat John Swarbrooke, Xavier Font, Rauno Väisänen ja Jarkko Saarinen. John Swarbrooke on matkailualan professori Manchester Metropolitan yliopistossa Englannissa. Hän on kirjoittanut kahdeksan matkailualan kirjaa, muun muassa kestävään matkailuun liittyvän Sustainable Tourism Management -teoksen. Xavier Font on opintojohtaja ja tutkija Leeds Metropolitan yliopistossa Englannissa. Hän on työskennellyt useissa kestävään matkailuun liittyvissä hankkeissa. Rauno Väisänen on toiminut Metsähallituksen luontopalvelujohtajana vuodesta 1995. Jarkko Saarinen on Oulun yliopiston maantieteen laitoksen professori. Hänen tutkimuksen kohteisiin kuuluvat muun muassa matkailun vaikutukset ja kestävä matkailu.

Konferenssi pidetään Savonlinnassa Wivi Lönn -salissa ositteessa Puistokatu 5. Konferenssi alkaa keskiviikkona 19.10 kello 12.00 ja päättyy perjantaina 21.10. klo 13.00. Konferenssin aikataulu ja ohjelma löytyvät konferenssin nettisivuilta osoitteesta http://www.uef.fi/mot/stc-preliminary-programme.

Lisätietoja: suunnittelija Antti Pitkämäki, 050 439 5377, antti.pitkamaki(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin