Kansainvälinen opiskelijakysely: Itä-Suomen yliopiston opettajat ja tutkimus Suomen parhaat

Ulkomaiset opiskelijat arvioivat Itä-Suomen yliopiston opettajat, tutkimuksen ja palautteenannon Suomen parhaiksi 6. huhtikuuta julkaistussa International Student Barometer -tutkimuksessa. Oppimistulosten osalta Itä-Suomen yliopisto oli toiseksi paras Suomessa.Koko vertailussa Itä-Suomen yliopisto sijoittui sekä kansainvälisen että kotimaisen kärjen tuntumaan.

Itä-Suomen yliopistossa kurssijärjestelyt ja -arvostelut, oppimisen tukipalvelut sekä tutkimusaiheiden tarjonta jatko-opiskelijoille olivat arvioiden mukaan sekä kotimaista että kansainvälistä kärkeä. Myös yliopiston laboratorio- ja opiskelutilat pärjäsivät vertailussa hyvin.

Heikkouksina yliopiston opiskelijat pitivät korkeita elinkustannuksia sekä niukkoja työnsaantimahdollisuuksia. Opiskelija-asumisen laatu ja hinta saivat kuitenkin hyvät arviot.

Itä-Suomen yliopistoa arvioi lähes 500 opiskelijaa, joiden joukossa oli eniten saksalaisia, kiinalaisia, puolalaisia, venäläisiä ja espanjalaisia.

Vertailukelpoista tietoa ulkomaisten opiskelijoiden tyytyväisyydestä

Kaikkiaan 23 suomalaista korkeakoulua osallistui ulkomaisten tutkinto- ja vaihto-opiskelijoiden tyytyväisyyttä luotaavaan laajaan kansainväliseen selvitykseen. Mukana oli korkeakouluja myös Alankomaista, Britanniasta, Hongkongista, Irlannista, Italiasta, Kanadasta, Luxemburgista, Ruotsista, Saksasta ja Yhdysvalloista. Opiskelijoiden tyytyväisyyttä mitattiin opiskelussa, elämisessä ja asumisessa, tukipalveluissa sekä opiskelun aloittamiseen liittyvissä tukipalveluissa.

Selvitys perustuu viime vuoden marras-joulukuussa tehtyyn nettikyselyyn, johon vastasi yli 6000 suomalaisissa korkeakouluissa opiskelevaa ulkomaalaista.Selvityksen toteutti englantilainen konsulttiyritys The International Graduate Insight Group.

Suomen korkeakoulujen osallistumisen tutkimukseen koordinoi ja rahoitti Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, joka edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä koulutuksen, työelämän ja kulttuurin alueilla sekä nuorison keskuudessa.

Lisätietoja:

Kansainvälisten asiain opintosihteeri Päivi Haltilahti, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 3821 814

www.cimo.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin