Jouko Savolaisesta Itä-Suomen yliopiston apteekkari

Farmasian tohtori, dosentti Jouko Savolainen on nimitetty apteekkarin tehtävään Itä-Suomen yliopiston apteekkiin 1.2.2012 alkaen.

Kuopiossa sijaitsevan Itä-Suomen yliopiston apteekin tehtävänä on lääkemyynnin ohella farmasian opetukseen liittyvän harjoittelun ja lääkehuoltoon liittyvän tutkimuksen toteuttaminen. Apteekkari johtaa apteekkia ja vastaa apteekin hallinnollisesta, taloudellisesta ja farmaseuttisesta hoitamisesta.

Jouko Savolainen siirtyy apteekkariksi tehtävistään Oy Fennopharma Ltd:n Kiina-liiketoimintojen johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Viime vuosina hän on toiminut Fennopharman toimitusjohtajana sekä tutkimusjohtajana ja sitä ennen PediPharm Oy:n toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt useita vuosia myös Kuopion yliopistossa muun muassa tutkijana, Farmaseuttisen lääketutkimuskeskuksen lääkeaineanalytiikan laboratorion johtajana ja projektin johtajana.

Jouko Savolainen on suorittanut proviisorin tutkinnon vuonna 1996, farmasian lisensiaatin tutkinnon vuonna 1999, farmasian tohtorin tutkinnon vuonna 2000 ja Executive MBA-tutkinnon vuonna 2004 Kuopion yliopistossa. Hän on Itä-Suomen yliopiston farmaseuttisen kemian dosentti.

Tutkijanurallaan Savolainen on toiminut myös Kentuckyn yliopistossa post doc -tutkijana sekä Suomen Akatemian tutkijatohtorina. Hän on julkaissut yli 30 tieteellistä artikkelia ja saanut myös patentteja. Savolainen on ohjannut useita opinnäytetöitä, toiminut alansa arviointi- ja asiantuntijatehtävissä ja saanut työstään myös kunnianosoituksia.

Lisätietoja: Jouko Savolainen, p. 050 303 1959, jouko.savolainen@fennopharma.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011