Itä-Suomen yliopiston varainhankinta ylitti odotukset

Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanja ylitti kaikki odotukset. Kesäkuun lopussa päättyneen kampanjan keräystulos oli 6,2 miljoonaa euroa.
Tavoite ylittyi reilulla miljoonalla ja kaikkiaan Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan osallistuneita lahjoittajia on lähes 800.

Kesäkuun lopussa päättyneen kampanjan vauhdittajana oli valtion lupaus sijoittaa 2,5-kertainen summa yliopiston keräämän lahjoituspääoman päälle. Jokainen lahjoituseuro oli yliopistolle 3,5 euron arvoinen.

Peruspääomaa yliopisto sai kampanjalla runsaat 21 miljoonaa euroa. Jos pääomalle saadaan viiden prosentin tuotto, yliopisto voi vuosittain käyttää menoihinsa noin miljoona euroa.  Se mahdollistaa esimerkiksi jopa kymmenen professorin tai kahdenkymmenen tutkijan palkkaamisen.

Yliopisto muistaa suurimpia lahjoittajiaan nimeämällä Joensuun ja Kuopion kampusten luentosaleja tukijoidensa mukaan. Lisäksi vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt saavat nimensä lahjoittajatauluun, joka sijoitetaan Joensuun kampuksella Carelia-rakennuksen ja Kuopion kampuksella Snellmania-rakennuksen aulaan edustavalle paikalle.

Kaikkien varainhankintakampanjaan osallistuneiden nimet tulevat lahjoittajakirjaan.  Lahjoittajakirjan sähköinen versio julkaistaan yliopiston verkkosivuilla ja painettu kirja asetetaan nähtäville Joensuun ja Kuopion kampuksilla.

Lahjoittajataulun ja nimikkosalien julkistaminen tapahtuu syyskuussa järjestettävässä tilaisuudessa.

Varainhankintakampanjaan osallistuneiden lahjoittajien nimet on julkaistu Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjan verkkosivuilla.

www.uef.fi/varainhankinta

Rehtori Perttu Vartiainen, puh. 050 301 1530