Itä-Suomen yliopistolle mittava lahjoitus IKEA Oy:ltä

IKEA Oy lahjoittaa Itä-Suomen yliopistolle 300 000 euroa. Viidettä tavarataloaan Kuopioon rakentava sisustusjätti haluaa lahjoituksellaan tukea Itä-Suomen alueellista toimintaa. Lahjoitus on myös IKEA-konsernin mittakaavassa suuri.

– Olemme kiinnostuneet Itä-Suomen alueesta yleisellä tasolla ja haluamme vahvistaa Kuopion kehitystä itäisen Suomen kasvukeskuksena. Rakennammehan juuri Kuopioon viidennen tavaratalommekin, kertoo IKEA Kuopion tavaratalojohtaja Anna Valkjärvi.

Ympäristöstä, luonnonvaroista ja ihmisistä huolehtiminen ovat osa IKEAn jokapäiväistä toimintaa. Yhtiön ympäristöraporttiin on kirjattu toimintakeinot, joilla se pyrkii edistämään ihmisten ja luonnon hyvinvointia sekä toimimaan yhteisen ympäristömme hyväksi.

– Yliopiston laaja metsiin ja ilmastoon sekä muihin luonnonvaroihin ja ihmisen elinympäristöön liittyvä monialainen tutkimus, joka korostaa luonnonvarojen kestävää käyttöä, muodostaa mielenkiintoisen tutkimuskentän. Haluamme tukea tutkijoita tällä alueella.

– Itä-Suomen yliopistossa tehdään näiden asioiden eteen tärkeää työtä. Ja tämä on linjassa IKEA-konsernin yritysarvojen kanssa, Valkjärvi jatkaa.

Yliopisto vastaanotti IKEA Oy:n lahjoituksen 18.5. Kuopiossa.

– Olemme erittäin iloisia IKEA Oy:n lahjoituksesta. Itä-Suomen yliopistolla on merkittävä asema metsä- ja ympäristötutkimuksessa. Luonnonvarojen kestävää käyttöä korostava tutkimus muodostaa kansainvälisestikin ainutlaatuisen tutkimuskeskittymän. Yliopisto vastaa uusiin haasteisiin huippututkimuksen ja koulutuksen avulla, toteaa rehtori Perttu Vartiainen.

IKEA Oy:n tekemä lahjoitus on suurin yrityslahjoitus Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoituksen jälkeen Itä-Suomen yliopiston peruspääoman keräystulos ylitti 6 miljoonaa euroa. Keräys jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Kuvassa Ikean perustaja Ingvar Kamprad, IKEA Kuopion tavaratalojohtaja Anna Valkjärvi ja rehtori Perttu Vartiainen.

IKEA Kuopio

Tavaratalojohtaja Anna Valkjärvi, 040 451 4154, anna.valkjarvi@ikea.com

Itä-Suomen yliopisto

Rehtori Perttu Vartiainen, 050 3011 530, perttu.vartiainen@uef.fi