Itä-Suomen yliopistolle arvovaltainen neuvottelukunta

Itä-Suomen yliopistolle on nimetty neuvottelukunta, jonka tehtävänä on edistää yliopiston ja sen keskeisten sidosryhmien vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa. Tavoitteena on myös saada toiminnan kehittämiseen asiantuntemusta yliopiston ulkopuolelta eri aloilta. Neuvottelukunnan työskentelyn kautta yliopisto informoi yhteistyötahojaan yliopiston toiminnasta.

Neuvottelukuntaan kuuluu julkisen vallan ja yrityselämän edustajia sekä muita yhteiskunnallisia vaikuttajia. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg.

Neuvottelukuntaan kuuluu kaikkiaan 26 jäsentä: korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg, europarlamentaarikko Tarja Cronberg, lääketutkimuksen johtaja Antti Haapalinna, Orion Pharma, tuotekehitysjohtaja Matti Harju, Valio, tutkimus- ja kehitysjohtaja Pekka Hurskainen, UPM, maakuntajohtaja Jussi Huttunen, Pohjois-Savon maakuntaliitto, pääjohtaja Liisa Hyssälä, KELA, maakuntajohtaja Pentti Hyttinen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Joensuu, tutkimusjohtaja Jukka Kilpeläinen, Stora Enso, kaupunginjohtaja Janne Laine, Savonlinna, toimitusjohtaja Jari Lauronen, Joensuun Tiedepuisto Oy, arkkipiispa Leo, Ortodoksinen kirkko, pääjohtaja Erkki KM Leppävuori, VTT, valtiotieteen maisteri Paavo Lipponen, europarlamentaarikko Riikka Manner, pk-johtaja Pentti Mäkinen, Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), kaupunginjohtaja Petteri Paronen, Kuopio, johtaja Jari Parviainen, Metla,  johtajaylilääkäri Jorma Penttinen, Kuopion yliopistollinen sairaala, toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen, Joensuun Popmuusikot ry, piispa Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunta, johtaja Ritva Saarelainen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, maakuntajohtaja Matti Viialainen, Etelä-Savon maakuntaliitto, ylijohtaja Kari Virranta, Pohjois-Savon ELY-keskus ja teollisuusneuvos Matti Virtaala.

Itä-Suomen yliopistoa neuvottelukunnassa edustavat rehtori Perttu Vartiainen, akateeminen rehtori Kalervo Väänänen, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen ja suunnittelujohtaja Soili Makkonen, joka toimii neuvottelukunnan sihteerinä.

Neuvottelukunnan toimikausi on vuoden 2013 loppuun saakka, ja se kokoontuu yksi tai kaksi kertaa vuodessa. Neuvottelukunta kokoontuu ensimmäisen kerran 29. marraskuuta Kuopiossa.

Rehtori Perttu Vartiainen, 050 301 1530

Suunnittelujohtaja Soili Makkonen, 050 374 8294