Itä-Suomen yliopisto säilytti paikkansa maailman yliopistojen rankinglistalla

Itä-Suomen yliopisto sijoitus maailman yliopistojen QS World University Rankings 2011 -listalla oli tällä kertaa 305. Viime vuonna Itä-Suomen yliopisto rankattiin sijalle 308.

Erityisen hyvin yliopisto menestyi korkeatasoisen tutkimuksensa ansiosta. Tieteellisten julkaisujen saamien viittausten lukumäärän perusteella Itä-Suomen yliopisto ylsi sijalle 217. Yliopiston opettaja-opiskelijasuhde oli erinomainen, maailman 101. paras. Akateemisten asiantuntijoiden ja merkittävien työnantajien arvioinneissa sekä kansainvälistä liikkuvuutta kuvaavilla mittareilla Itä-Suomen yliopisto sijoittui 301–400 yliopiston joukkoon.

Itä-Suomen yliopiston bio- ja lääketieteet sijoittuivat 354. sijalle tieteenalakohtaisessa vertailussa. Viime keväänä julkaistiin  tieteenalakohtainen arvio, jossa tarkasteltiin pelkästään lääketiedettä. Tässä listauksessa Itä-Suomen yliopisto sijoittui lääketieteen alalla maailman 150 parhaan yliopiston joukkoon.

Kansainvälisen Quacquarelli Symonds -yrityksen vuosittain kokoamaa ranking -listaa on julkaistu jo vuodesta 2003 lähtien.

Elokuussa julkaistulla shanghailaisyliopiston laatimalla ARWU-rankinglistalla (Academic Ranking of World Universities) Itä-Suomen yliopisto sijoittui maailman 401–500 parhaimman yliopiston joukkoon.

Rehtori Perttu Vartiainen 050 301 1530

Akateeminen rehtori Kalervo Väänänen 040 701 1303