Itä-Suomen yliopisto nimeää 24 salia tukijoidensa mukaan

Itä-Suomen yliopisto nimeää kaikkiaan 24 luentosalia tukijoidensa mukaan Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Nimikkosaleilla yliopisto haluaa kiittää varainhankintakampanjaan osallistuneita yrityksiä, jotka ovat huomattavalla lahjoituksellaan vahvistaneet yliopiston peruspääomaa. Nimikkosalin saavat vähintään 100 000 euroa lahjoittaneet.

Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan salien nimeäminen tukijoiden mukaan on vakiintunut tapa maailmalla ja yleistynyt viime vuosina myös Suomen yliopistoissa. Itä-Suomen yliopistossa nimeämiselle on luotu selkeät pelisäännöt ja sillä halutaan vahvistaa kumppanuutta keskeisten tukijoittemme kanssa, Vartiainen korostaa.

Joensuun kampukselle nimikkosaleja tulee 11. Nimikkosalit sijoittuvat viiteen yliopistorakennukseen, Auroraan, Agoraan, Borealikseen, Educaan ja Metriaan. Kuopion kampuksella saleja nimetään 13 lahjoittajan mukaan, ja ne sijoittuvat Snellmaniaan, Canthiaan, Medistudiaan ja Tietotekniaan.

Joensuun kampuksella nimikkosalinsa saavat Abloy Oy, Broman Group, Eevi ja Eemil Tannisen säätiö, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, Kesko Oyj, Laakkonen konserni, Liikesivistysrahasto, OP-Pohjola-ryhmä, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Stora Enso Oyj ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Kuopion kampuksella saleja nimetään seuraavien yritysten mukaan: IKEA Oy, Kesko Oyj, Liikesivistysrahasto, Olvi-säätiö, Osuuskunta KPY, Osuuskauppa PeeÄssä,  Saastamoisen säätiö, Sigrid Juséliuksen Säätiö, Säästöpankki Optia, OP-Pohjola-ryhmä, Vaajasalon säätiö, Valio ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Nimikkosalit ovat määräaikaisia ja ovat voimassa tämän vuosikymmenen loppuun asti. Nimikkosalista kertoo salin edustalle sijoitettu kyltti. Uuden nimen rinnalla säilyvät salien nykyiset nimet.

Kunniataulut Careliaan ja Snellmaniaan

Lisäksi vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt saavat nimensä kunniatauluihin, jotka tulevat esille Joensuun kampuksella Carelia-rakennuksen ja Kuopion kampuksella Snellmania-rakennuksen aulaan.

Kaikkien varainhankintakampanjaan osallistuneiden noin 900 tukijan nimet julkaistaan lahjoittajakirjassa.  Lahjoittajakirjan sähköinen versio julkaistaan varainhankinnan verkkosivuilla (www.uef.fi/varainhankinta) ja painettu kirja on nähtävillä Joensuun ja Kuopion kampuksilla.

Nimikkosalien käyttöönotto sekä kunniataulun ja lahjoittajakirjan julkistaminen tapahtuu maanantaina 19. syyskuuta Joensuun kampuksen lahjoittajajuhlassa. Kuopion kampuksen lahjoittajajuhla on 22.9, jolloin otetaan käyttöön Kuopion kampuksen nimikkosalit sekä julkistetaan kunniataulu ja lahjoittajakirja.

Kesäkuun lopussa päättyneen tukikampanjan vauhdittajana oli valtion lupaus sijoittaa 2,5-kertainen summa yliopiston keräämän lahjoituspääoman päälle. Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjan keräystulos oli 6,2 miljoonaa euroa. Peruspääomaa yliopisto sai kampanjalla runsaat 21 miljoonaa euroa.

Rehtori Vartiaisen mukaan yliopisto ottaa jatkuvasti vastaan lahjoituksia myös peruspääoman kartuttamiseen, mutta nyt ilman valtion vastinrahoitusta.

Rehtori Perttu Vartiainen, p. 050 301 1530

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011