Itä-Suomen yliopisto kuuluu maailman parhaisiin lääketieteen yliopistoihin

Itä-Suomen yliopisto sijoittui lääketieteen alalla maailman 150 parhaan yliopiston joukkoon huhtikuussa julkaistulla tieteenalakohtaisella QS World University Rankings -listalla. Suomalaisista yliopistoista Itä-Suomen yliopisto arvioitiin toiseksi parhaaksi Helsingin yliopiston jälkeen, joka sijoittui 50 parhaan joukkoon. Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot sijoittuivat listalla välille 150–200.

Yliopistojen vertailuperusteina käytettiin akateemisten asiantuntijoiden tekemiä vertaisarviointeja, merkittävien työnantajien arviointeja sekä tieteellisissä julkaisuissa tehtyjen siteerausten määrää suhteutettuna henkilökunnan määrään. Itä-Suomen yliopiston lääketieteellinen tutkimus pärjäsi erityisen hyvin sitaatiovertailussa.

Itä-Suomen yliopiston visiona on päästä maailman 200 parhaan yliopiston joukkoon vuoteen 2015 mennessä. Lääketieteen osalta tavoite on siis jo saavutettu. Akateeminen rehtori Kalervo Väänänen toteaa, että tulos ilahduttaa, vaikka lääketieteen vahvuus on yliopistossa jo tiedettykin.

– Rankkaus osoittaa, että Itä-Suomen yliopiston lääketieteen tutkimus on Suomen kärkeä. Suomalaisen opiskelija- ja työelämäpalautteen perusteella yliopiston tarjoamaa lääketieteen koulusta pidetään myös korkeatasoisena.

Kansainvälisen Quacquarelli Symonds -yrityksen vuosittain kokoamasta QS World University Rankings -listasta julkaistiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa tieteenalakohtaisia versioita. Uudella käytännöllä halutaan palvella opiskelupaikan hakijoita sekä yliopistojen opettajia ja tutkijoita, joita kiinnostaa erityisesti tiettyjen tieteenalojen koulutuksen ja tutkimuksen taso eri yliopistoissa.

Lisätietoja: Akateeminen rehtori Kalervo Väänänen, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 701 1303

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin