Ilmarinen lahjoittaa 50 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle

Työeläkeyhtiö Ilmarinen on päättänyt lahjoittaa 50 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle.

– Itä-Suomen yliopisto on osoittanut, miten suuri rooli paikallisella korkeakoulutuksella on alueen talouden moottorina. Työeläkejärjestelmä tarvitsee toimiakseen suomalaista työtä tulevaisuudessakin, ja Ilmarinen haluaa lahjoituksellaan tukea myös alueellisten työpaikkojen säilymistä ja syntymistä, sanoo toimitusjohtaja Harri Sailas.

– Yliopisto arvostaa sitä, että valtakunnallinen lahjoittaja on valinnut Itä-Suomen yliopiston lahjoituskohteeksi. Yksi vahvuuksistamme on terveys- ja hyvinvointiala, johon Ilmarisellakin on työeläkeyhtiönä tietysti luonteva kytkös, sanoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Ilmarinen lahjoittaa yliopistoille yhteensä 250 000 euroa. Ilmarinen antaa kertalahjoituksena 50 000 euroa Itä-Suomen yliopiston lisäksi myös Aalto-yliopistolle, Helsingin yliopistolle, Jyväskylän yliopistolle sekä Turun yliopistolle.

Ilmarinen on työeläkeyhtiö, joka huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta sekä tulevien eläkkeiden katteena olevasta sijoitusomaisuudesta. Ilmarisen vastuulla on noin 850 000 henkilön eläketurva. Vuonna 2010 Ilmarisen maksutulo oli 3,4 miljardia euroa, ja eläkkeitä yhtiö maksoi 3,3 miljardia euroa. Sijoitusten arvo maaliskuun 2011 lopussa oli 29,1 miljardia euroa. Yhtiön markkinaosuus on noin kolmannes. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas, puh. 010 284 3000
Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen, puh. 050 301 1530