Guru Entertainment & Security Oy sponsoroi UEF:n Fysiikan ja matematiikan laitoksen Crime Scene Physics-työpajaa SciFest-tapahtumassa

Joensuulainen Guru Entertainment & Security Oy sponsoroi Itä-Suomen yliopiston Fysiikan ja matematiikan laitoksen Crime Scene Physics-työpajaa tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali SciFestissa.

Laitoksen opiskelijoiden suunnittelemassa ja toteuttamassa työpajassa koululaiset pääsevät ratkaisemaan kuvitteellista murhamysteeriä käyttäen optiikan välineitä. Gurut toimittavat työpajalle rekvisiitaksi äänentoistoa, videovälineistöä, valoja ja muuta tunnelman luojaa.

- Pyrimme luomaan oman optiikan alamme ympärille mielenkiintoisen kokonaisuuden, jossa vieraat pääsevät kokeilemaan omia tutkijankykyjään hyödyntäen oikeita optiikan välineitä, kertoo Fysiikan ja matematiikan laitoksen johtaja Pasi Vahimaa.

- Koska kyseessä on murhamysteeri, päätimme panostaa myös visuaaliseen ilmeeseen ja tarinaa tukevaan videomateriaaliin. Iloksemme Gurut ilmaisivat halunsa sponsoroida pajaamme tarvittavalla välineistöllä.

Guruilla on pitkä kokemus äänen ja valon käytöstä tunnelman luomisessa.

- Tässä nimenomaisessa tapauksessa yhdistyy mukavasti sekä erikoisosaamisemme että halumme olla tukemassa opiskelijoita. Varsinkin kun näin mielenkiintoisesta tapauksesta on kysymys, palaset loksahtivat mukavasti paikalleen. Lopputuloksesta tulee varmasti jännittävä, mielenkiintoinen ja näyttävä, toteaa Gurujen toimitusjohtaja Jari Kakkonen.

Crime Scene Physics-pajan aiheeseen voi ennakkoon tutustua CSP:n nettisivulla osoitteessa www.uef.fi/csp. Yläaste- ja lukio-opiskelijoiden keskuudessa työpajamme saavutti huippusuosion heti SciFestin varauskalenterin avautuessa ja ensimmäiset 200 paikkaa varattiin kahden tunnin aikana. SciFestin kaikki pajakuvaukset ja aukioloajat löytyvät osoitteesta http://www.scifest.fi/.

Lisätietoja:

Jari Kakkonen, Guru Entertainment & Security, puh. 0500 771 707, www.gurut.fi
Pasi Vahimaa, Itä-Suomen yliopisto, Fysiikan ja matematiikan laitos, puh. 050 400 1594, www.uef.fi/fysmat
 

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin