Fotoniikan ja materiaalitekniikan tutkimusyksikkö aloittaa

Itä-Suomen yliopistossa on aloittanut toimintansa uusi yksikkö SIB-labs. Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa toimiva yksikkö yhdistää Joensuun että Kuopion tutkimusryhmien osaamista ja sillä on toimipisteet molemmilla kampuksilla. Yksikön toiminta perustuu yliopiston pitkäjänteiseen huippututkimukseen biomateriaalien, materiaalitekniikan, fotoniikan ja spektriväritutkimuksen alalla. Yksikön tehtävänä on edistää tutkimusalojen teknologian siirtoa, palvella tiedeyksiköiden ja teollisten yhteistyökumppaneiden tutkimustarpeita sekä laajentaa verkostoa muiden tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän suuntaan.

SIB-labsin taustalla oleva yli 200 tutkijan verkosto ja lähes 20 miljoonan euron arvoinen tutkimuslaitekanta muodostavat kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän infrastruktuurin. SIB-labs yhdistää SMARCin, InFotonics Center Joensuun ja BioMater-keskuksen toiminnot, jotka ovat aiemmin toimineet yliopistolla erillisinä yksiköinä. Itä-Suomen alueen Ely-keskusten ja maakuntaliittojen sekä Tekesin koordinoima EU-rahoitus, Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Joensuun kaupunki ovat tukeneet merkittävästi aiempien yksiköiden toimintaa ja niissä toteutettua palvelukonseptin kehitystä.

Fotoniikan ja materiaalitutkimuksen yhdistäminen luo SIB-labsista merkittävän toimijan, joka tarjoaa selkeän lisäarvon yliopiston kolmannen tehtävän koordinoidussa toteuttamisessa. Uusi monialainen yksikkö tarjoaa ulospäin yhden osoitteen periaatteella toimivan asiantuntijuuden ja sen saavutettavuuden, joka mahdollistaa uudet avaukset tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä, kertoo johtaja Mika Suvanto.

Johtaja, professori Mika Suvanto, SIB-labs, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050-3030562

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin