Elämäkertatutkijan elämäkerta kuvaa kasvatussosiologiaa kahden tieteen rajalta

Emeritusprofessori Ari Antikainen on julkaissut työelämäkertansa neljältä vuosikymmeneltä maakuntayliopiston risteysalan tutkijana ja opettajana. ”Kasvatussosiologiaa etsimässä”-kirja on työelämäkerta kahden tieteen rajalta. Antikainen jäsentää kirjansa merkittävien oppimiskokemusten ketjuna ja tarkastelee eri maissa tehtyä tutkimusta omien kokemustensa ja kirjallisuuden valossa.

Antikainen tulkitsee työelämäkerrassaan muun muassa Suomen koulutusjärjestelmän vahvuuksia ja heikkouksia eri näkökulmista sekä ennakoi yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen ja sen osana kasvatussosiologian muutosta kansainvälistymisen ja odotettavissa olevan angloamerikkalaisen vaikutuksen heikkenemisen myötä.

Ari Antikaisen työelämäkerran on kustantanut Tampere University Press. Tampereen yliopisto on kirjoittajan alma mater. Kirjan tarkempi esittely löytyy oheisesta osoitteesta.

Lisätietoja: Ari Antikainen, ari.antikainen(at)uef.fi, 050 323 0451, http://cc.joensuu.fi/~anti/

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin