Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä 200 000 euroa yliopistolle

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö on lahjoittanut 200 000 euroa Itä-Suomen yliopiston peruspääomaan. Lahjakirjan luovuttivat säätiön puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio, varapuheenjohtaja, sijoitusjohtaja Mikko Mäki ja asiamies, metsänhoitaja Markku Kiikka. Lahjoituksen vastaanottivat yliopiston rehtori Perttu Vartiainen ja viestintäjohtaja Eero Tuomisto tiistaina 17.5. Helsingissä.

Luovutustilaisuudessa varatuomari Voipio korosti Itä-Suomen yliopiston merkitystä koko itäisen Suomen taloudellisen ja henkisen vaurauden edistäjänä ja tukijana.  – Yliopisto on merkittävä toimija säätiön perustajan synnyinsijoilla Etelä-Savossa, Voipio totesi.

Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan kyse on merkittävästä lahjoituksesta, ja erityisen ilahtunut hän on siitä, että yliopiston merkitys alueen elinvoimatekijänä on ymmärretty.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö on perustettu vuonna 1943 Viipurissa. Kauppaneuvos Eemil Tannisen (1870-1942) testamentin mukaisesti. Säätiö edistää ja tukee taloudellista opiskelua ja muuta yleishyödyllistä, taloudellista, sivistyksellistä ja kulttuuria tukevaa toimintaa. Säätiö jakaa vuosittain noin 200 000 euroa apurahoja koulutukseen, tutkimukseen, veteraanityöhön ja kulttuurihankkeisiin.

Etelä-Savossa Rantasalmella syntynyt ja Säämingissä nuoruusvuotensa asunut Eemil Tanninen teki pitkän päivätyön tunnetussa viipurilaisessa Häkli, Lallukka ja Kumpp. Oy:ssä. Hän aloitti kauppa-apulaisena ja eteni eri tehtävien kautta lopulta toimitusjohtajaksi. Kauppaneuvos Tanninen harjoitti myös maanviljelyä, sahateollisuutta sekä laivanvarustamista Lappeenrannassa, Kerimäellä ja Säämingissä.  Tanninen teki lahjoituksia tieteellisiin, taiteellisiin ja hyväntekeväisyystarkoituksiin. Hän oli myös Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran perustajajäsen vuonna 1919.

Lahjoituksen jälkeen Itä-Suomen yliopiston peruspääoman keräystulos on noin 5,7 miljoonaa euroa. Keräys jatkuu kesäkuun 2011  loppuun asti.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö
Säätiön puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio, 0400 602 828, risto.voipio(at)evl.fi

Itä-Suomen yliopisto
Rehtori Perttu Vartiainen, 050 3011 530, perttu.vartiainen(at)uef.fi

Itä-Suomen yliopiston viestintäjohtaja Eero Tuomisto (vas.) ja rehtori Perttu Vartiainen vastaanottivat Eevi ja Eemil Tannisen säätiön lahjoituksen 17.5. Helsingissä. Lahjakirjan luovuttivat säätiön varapuheenjohtaja, sijoitusjohtaja Mikko Mäki, säätiön puheenjohtaja. varatuomari Risto Voipio ja asiamies, metsänhoitaja Markku Kiikka.

Kuva Aleksi Poutanen

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011