BioMed Centralin avoimen tiedonjulkistamisen palkinto Itä-Suomen yliopiston tutkijalle Tommi Nymanille

BioMed Centralin avoimen tiedonjulkistamisen palkinto Open Data Award myönnettiin Itä-Suomen yliopiston tutkijalle Tommi Nymanille BMC Evolutionary Biology -lehdessä vuonna 2010 julkaistun artikkelin How common is ecological speciation in plant-feeding insects? A ‘Higher’ Nematinae perspective perusteella. Artikkelin kirjoittaneeseen tutkimusryhmään kuului Nymanin lisäksi tutkijoita Suomesta, Yhdysvalloista ja Belgiasta.

BioMed Centralin tutkimuspalkinnot antavat tunnustusta tutkimukselle, joka on tehty maailmanlaajuisesti saatavilla olevaksi avoimen julkaisutoiminnan kautta sekä BioMed Centralin sarjoissa julkaisseille tutkijoille, jotka ovat osoittaneet olevansa tutkimustiedon jakamisen, standardoinnin, julkaisun ja uudelleen käytön eturintamassa. BioMed Centralin viidensien vuotuisten tutkimuspalkintojen saajat julkistettiin Lontoossa torstaina 5. toukokuuta 2011.

– Tämänvuotisen Open Data Awardin saaminen yllätti tutkimusryhmämme iloisesti. Haluammekin kiittää sitä artikkelimme anonyymiä tarkastajaa, joka vaati – kahdesti –, että julkaisemme myös analyysien pohjana käytetyn raakadatan. Kaiken kaikkiaan olemme täysin yhtä mieltä tarkastajan kanssa siitä, että tutkimustiedon avoin saatavuus on äärimmäisen hyödyllistä tieteelle pitkällä aikavälillä, sillä se tuo tarkkuutta tiedon keräämiseen ja säilytykseen ja ennen kaikkea helpottaa tietojen jatkoanalysointia, kun menetelmät tulevaisuudessa parantuvat, Nyman kertoo.

Lisätietoja: Tommi Nyman, sähköposti: tommi.nyman@uef.fi

BioMed Central -tutkimuspalkintojen saajat 2011