Anssi Keinänen uuteen rikosseuraamusalan neuvottelukuntaan

Itä-Suomen yliopiston lainsäädäntötutkimuksen professori Anssi Keinänen on valittu uuteen rikosseuraamusalan neuvottelukuntaan. Neuvottelukunta on asetettu seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi ajalle 1.1.2012 - 31.12.2014.

Neuvottelukunta on perustettu vuonna 2003 oikeusministeriön yhteyteen. Se toimii asiantuntijana rikosseuraamusalan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä sekä tukee ja edistää yhteistyötä tuomittujen yhteiskuntaan sijoittamiseksi sekä uusintarikollisuuden vähentämiseksi. Neuvottelukunnan tavoitteena on toimia poikkihallinnollisena alan kehittäjänä, yhteistoiminnan tiivistäjänä ja erilaisten tukijärjestelmien yhteensovittajana.

Puheenjohtajana toimii kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Kari Tolvanen.

Neuvottelukunnan jäseniä ovat apulaisosastopäällikkö Arto Kujala (oikeusministeriö), poliisiylitarkastaja Keijo Suuripää (sisäasiainministeriö), ylitarkastaja Tarja Koskimäki (opetus- ja kulttuuriministeriö), ylitarkastaja Kirsti Haapa-aho (työ- ja elinkeinoministeriö), hallitusneuvos Maini Kosonen (sosiaali- ja terveysministeriö), lakimies Ida Staffans (Suomen kuntaliitto), professori Anssi Keinänen (Itä-Suomen yliopisto), aluejohtaja Sauli Hautakangas (Länsi-Suomen rikosseuraamusalue), johtaja Eeva-Leena Jaakkola (Etelä-Suomen rikosseuraamusalue), apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske (Valtakunnansyyttäjänvirasto), toiminnanjohtaja Marita Ruohonen (Suomen mielenterveysseura) ja toiminnanjohtaja Jukka Mäki (Kriminaalihuollon tukisäätiö).

Lähde: Oikeusministeriö

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2011