450 ulkomaalaista opiskelijaa Itä-Suomen yliopistoon

Itä-Suomen yliopistoon saapuu tänä syksynä noin 450 ulkomaalaista tutkinto- ja vaihto-opiskelijaa yhteensä 60 eri maasta. Reilu kolmasosa tulijoista sijoittuu luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan. Eniten opiskelijoita tulee Saksasta, Espanjasta, Puolasta ja Ranskasta. Vuosittain Itä-Suomen yliopistossa opiskelee yli 900 ulkomaalaista opiskelijaa.

Itä-Suomen yliopiston kansainväliset liikkuvuuspalvelut järjestää uusille opiskelijoille orientaatioviikon kaikilla kolmella kampuksella 1.-2. ja 5.9. Sen tarkoituksena on auttaa opiskelijoita perehtymään uuteen ympäristöön ja pääsemään opintojensa alkuun. Orientaatiossa läpikäytäviä teemoja ovat mm. suomalaiset ja suomalainen kulttuuri, uuteen kulttuuriin saapuminen ja opiskeluun liittyvät käytännön asiat.

Orientaatioviikkojen englanninkieliset ohjelmat ovat luettavissa seuraavissa osoitteissa:

Joensuun ja Kuopion kampukset: http://www.uef.fi/studies/news

Joensuun kampus: Päivi Haltilahti, p. (013) 251 4301 tai 050 382 1814, paivi.haltilahti@uef.fi
Kuopion kampus: Anne Kauppinen, p. 050 355 2689, anne.kauppinen@uef.fi
Savonlinna kampus: Päivi Peltoperä, p. (015) 511 7770, paivi.peltopera@uef.fi