Yliopiston tiedekahvilassa SciFestissä esitellään yhteistä taidetta monella kielellä

Itä-Suomen yliopiston Café Smart -tiedekahvilasarja jatkuu tällä viikolla Joensuussa SciFest-tiedefestivaalin yhteydessä. Tiedekahvila pidetään perjantaina 18. toukokuuta klo 16.45–18 SciFestin päälavalla Areenalla otsikolla ”Taidetta yhdessä ja monella kielellä”.

Taiteen soveltava käyttö yleistyy Suomessa ja maailmalla. Taiteen tekeminen tutkitusti lisää hyvinvointia ja osallistaa ihmisiä niin vanhustyössä, kouluissa kuin vapaa-ajallakin. Joensuulainen Able Art Group II yhdistää taiteen harrastajat, ammattilaiset ja tutkijat kaatamaan fyysisiä, kielellisiä ja itse kunkin omia henkisiä raja-aitoja tanssin ja teatterin keinoin. Miten erikieliset tanssinharrastajat osallistuvat vuorovaikutukseen ja löytävät toisensa? Millaisia ovat taiteilijan roolit yhteisötaiteessa? Millaisia ovat yhteisötaiteen hyödyt harrastajalle?

Able Art Group II esittää tiedekahvilan aluksi maistiaisen nykytanssiteoksestaan Vallan kahva.

Haastateltavina Itä-Suomen yliopistosta taiteensosiologi, yliopisto-opettaja Anna Logrén ja englannin kielen tutkija, yliopistonlehtori Heli Paulasto sekä tanssitaitelija ja -pedagogi Minni Hirvonen. Haastattelijana on toimittaja Anne Heikkinen.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tarjolla on maksuton kahvi tai tee ja kahvileipä 50 ensimmäiselle osallistujalle.

Café Smart -tiedekahvilan verkkosivut ovat osoitteessa http://www.uef.fi/fi/web/cafesmart

Tiedottaja Nina Venhe, nina.venhe(at)uef.fi, p. 050 593 0160