Yliopisto ja normaalikoulu tiivistävät yhteistyötä entisestään

Joensuun normaalikoulun tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminnan työryhmä kutsui viime viikolla yhteistyökumppaneita UEFin puolelta yhteiseen ideointi-iltaan. Illan tarkoitus oli tiivistää yliopiston ja yliopiston harjoittelukoulun yhteistyötä sekä selkeyttää yhteisiä toimintoja.

Tilaisuuden alusti johtava rehtori Heikki Happonen, joka toivoi puheenvuorossaan Joensuun normaalikoulun profiloituvan yhä tiiviimmin yliopiston kouluksi. Hän muistutti, että yhteistyöstä hyötyvät molemmat. Norssi on osa opettajankoulutusyksikköä ja samalla ainutlaatuinen tutkimusalusta erilaisille hankkeille.

Illan aikana jakauduttiin pienempiin ryhmiin pohtimaan mahdollisia uusia yhteistyöavauksia ja toisaalta taas parantamaan vanhoja malleja. Esimerkiksi turhan byrokratian poistaminen normaalikoulussa tehtävän tutkimustyön tieltä tuntui saavan kannatusta. Happosen mukaan kaikki ehdotukset otetaan pohdintaan ja yritetään viedä niitä mahdollisuuksien mukaan eteenpäin.

– Tämä ilta oli vasta avaus, mutta tarkoitus on jatkaa syksyllä tätä hyvän alun saanutta kehitystyötä. Yhteistyöllämme on jo vahvat juuret, nyt tavoitteena on saada kasvatettua niistä juurista vahva puu ja korjata sen hedelmät myöhemmin. Yhdessä rakennamme UEFista maan parhaan oppimisympäristön ja monipuolisimman opettajankoulutusyksikön.