Takaisin

Yli 200 ysiluokkalaista ja lukiolaista opettajineen osallistuu Tiede-, teknologia- ja työelämäpäiville Joensuussa 10.12.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus järjestää maanantaina 10. joulukuuta Tiede-, teknologia- ja työelämäpäivät luonnontieteistä kiinnostuneille yhdeksäsluokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen ja opinto-ohjaajilleen Joensuussa. Päivän aikana uravalintoja suunnittelevat oppilaat ja opiskelijat saavat tietoa erityisesti luonnontieteellisestä koulutuksesta ja siihen liittyvästä yritystoiminnasta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sekä historia- ja maantieteiden laitoksen kanssa.

Aamupäivän osuudessa (kello 9.00–12.00, auditorio AU 100, Aurora-rakennus, Yliopistokatu 2) syvennytään erityisesti työssä vaadittaviin taitoihin sekä erilaisiin työtehtäviin ja työelämän realiteetteihin. Paikalla on innostavia puhujia muun muassa Valiolta, CGI:ltä, Arbonautilta ja Luonnovarakeskukselta (LUKE). Oppilailla ja opettajilla on mahdollisuus esittää tilaisuudessa myös omia kysymyksiään aiheesta. Päivän aikana nuoret pääsevät myös tutustumaan tieteen tekijöihin ja tekemiseen autenttisissa ympäristöissä fysiikan ja matematiikan, kemian, metsätieteen, biologian, tietojenkäsittelytieteen ja maantieteen ainelaitoksilla.

Tiede-, teknologia- ja työelämäpäivät on järjestetty vuodesta 2012 vuosittain koulumaailmasta tulleen hyvän palautteen vuoksi. Tänä vuonna tapahtumaan on ilmoittautunut ennätykselliset 215 oppilasta ja opiskelijaa.

Tapahtuman ohjelma

Lisätietoja:

Koordinaattori, FT Risto Leinonen, Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, puh. 050 442 2831

Johtaja FT Mervi A. Asikainen, Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, puh. 050 442 1178