Wallenbergin säätiöltä lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Marcus Wallenbergin Liiketaloudellinen Tutkimussäätiö on lahjoittanut 70 000 euroa Itä-Suomen yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle. Lahjoitus kasvattaa yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjan kokonaiskertymän reiluun 2 miljoonaan euroon.

– Wallenbergin säätiön lahjoitus edistää merkittävällä tavalla koko kauppatieteellisen alan koulutuksen ja tutkimuksen rakenteiden vahvistamista Itä-Suomen yliopistossa, toteaa kauppatieteiden laitoksen johtaja Matti Turtiainen.

– Itä-Suomen yliopisto aloitti kansainvälisen liiketoiminnan ja myynnin maisteriohjelman vuonna 2014. Maisteriohjelmassa yhdistyy hyvin Wallenbergin säätiön tavoitteet. Maisteriohjelma ja siihen liittyvä yritysyhteistyö on lähtenyt erinomaisella tavalla käyntiin.

Wallenbergin säätiön tarkoituksena on edistää koulutusta ja tutkimusta yritysjohdon toimialueella, ensisijaisesti Suomessa mutta myös kansainvälisissä yhteyksissä. Vuonna 2015 säätiö jakoi apurahoja ja muita avustuksia noin 1,1 miljoonalla eurolla.

Itä-Suomen yliopisto, professori Matti Turtiainen, puh 050 527 7015