Vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan -tutkimusryhmän yhteistyötutkijalle Guggenheim Fellowship -tunnustus

Illinoisin yliopiston maantieteen professori Jesse Ribot on saanut Guggenheim Fellowship -tunnustuksen. Ribot on Itä-Suomen yliopistossa toimivan Vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan -tutkimusryhmän yhteistyötutkija. Ribot on esimerkillään kannustanut tutkimusryhmän perustamista ja tukenut tutkimusryhmää menetelmiin ja teoreettiseen viitekehykseen liittyvällä osaamisella. Tutkimusryhmän johtaja Irmeli Mustalahti on erittäin iloinen Ribotin saamasta tunnustuksesta:

– Kansainvälisesti tämä on merkittävä osoitus siitä, että kriittistä ympäristöpoliittista kehitystutkimusta arvostetaan.

Ribot on yhteiskuntamaantieteilijä, joka on tutkimustyössään keskittynyt luonnonvarojen hallintaan liittyvään poliittiseen ekologiaan sekä alueelliseen demokratiaan ja oikeudenmukaisuuteen. Lisäksi hän toimii hallitusten ja kansainvälisten järjestöjen neuvonantajana erilaisissa ympäristö- ja kehitysohjelmissa. Tänä vuonna Guggenheim Fellowship -tunnustus myönnettiin 173 tutkijalle ja taiteilijalle lähes 3 000 hakijan joukosta. Tunnustus on kansainvälisesti erittäin arvostettu.