Takaisin

Viisi vanhempaa yliopistonlehtoria nimitettiin

Viisi yliopistonlehtoria nimitettiin kesällä vanhemmiksi yliopistonlehtoreiksi uuden uramallin mukaisesti. Juhlatilaisuus opetustyössään ansioituneille pidettiin maanantaina Joensuussa.

– Opettajien uramalli otettiin käyttöön UEFissa tänä vuonna. Jo aiemmin opetushenkilöstön vastaava uramalli astui käytäntöön Aalto-yliopistossa, mutta meillä se valmistui suomalaisista yliopistoista heti toisena, kertoo henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle.

Maanantaina juhlistettiin uramallin kolmannen portaan vanhempia yliopistonlehtoreita.

– Kolmatta porrasta varten perustettiin uusi nimike, vanhempi yliopistonlehtori. Englanniksi käytämme siitä nimikettä Senior University Lecturer, kertoi akateeminen rehtori Harri Siiskonen.

Uramallin kolmannen portaan periaatteita pohdittiin kevään aikana muun muassa yliopiston johtoryhmässä, tiedekuntien johtoryhmissä ja yliopiston yhteistoimintaneuvottelukunnassa. 

Kekäle kertoo, että vanhempien yliopistonlehtoreiden valinnassa päädyttiin painottamaan tohtorin tutkinnon ja erinomaisen opetusosaamisen lisäksi tuloksellista ja jatkuvaa opetuksen kehittämistä.

– Arvostamme myös opetuksen kehittämiseen liittyvää valtakunnalliseen keskusteluun osallistumista, Siiskonen lisää.

Esitykset nimityksistä kulkevat akateemiselle rehtorille dekaanien kautta. Valinnat tehdään puhtaasti henkilökohtaisten saavutusten perusteella.

– Emme siis tehneet etukäteen tiedekunta- tai yksikkökiintiöitä, vaan halusimme, että nimikkeen voi saada omien saavutusten ansiosta.


Vanhemmiksi yliopistonlehtoreiksi nimitettiin Kari Sormunen (vas.), Martti Siekkinen, Mervi Asikainen ja Arto Nevala. Kuvasta puuttuu Sirpa Kärkkäinen.

Uramalli etujoukoissa

Juhlassa jaettiin nimitetyille ruusut, kunniakirjana toimivat Siiskosen mukaan uudet työsopimukset.

Tuoreet vanhemmat yliopistonlehtorit Kari Sormunen ja Martti Siekkinen soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastosta ovat iloisia uudesta uramallista.

– Tässä mennään Aalto-yliopiston kanssa etujoukoissa. On hienoa, että opettajien uramalli saatiin UEFiin lopulta melko nopealla aikataululla.

Arto Nevala historia- ja maantieteiden laitokselta kiittelee lisäksi sitä, että näin opettajat saavat lisää mahdollisuuksia edetä urallaan. Mervi Asikainen fysiikan ja matematiikan laitokselta taas kertoo valinnan olleen mieluinen yllätys.

– Varsinkin nyt kun näen millaisessa seurassa uudella nimikkeelläni olen.