Takaisin

Veden syvin olemus

ANTI – Contemporary Art Festival saapui tänä syksynä myös Itä-Suomen yliopistolle. Politics and Poetics of Water -seminaari kokosi syyskuussa tutkijat ja taiteilijat saman pöydän ääreen keskustelemaan kaikesta siitä, mitä vesi on.

- Yhteistyömme sai alkunsa Our Water - Concious Land -projektista, jossa koulutettiin vesilähettiläitä, kertoi ANTI -festivaalin ANTI-päällikkö Elisa Itkonen.

Itkosen mukaan tänä vuonna haluttiin tehdä ylisukupolvellinen tapahtuma, jonka kaikki teokset kertovat vedestä ja siihen liittyvistä asioista, kuten ilmastonmuutoksesta tai jätevedenpuhdistuksesta.

Kuvassa: Elisa Itkonen.

- Kun juhlimme 100-vuotiasta Suomea, juhlimme samalla myös vettä, sanoi Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen puheenvuorossaan.

- Meillä täällä Kuopiossa on paljon puhdasta vettä jota juoda, ja josta voi nauttia eri tavoin, uida ja sukeltaa. Vesi on kuitenkin paljon muutakin. Se toimii kulkuväylänä meriin, ja siihen liittyy paljon maailmanlaajuisia ympäristöasioita.

- Kuopio sijaitsee keskellä järvialuetta, ja on siksi avainasemassa näissä asioissa. Miten me Kuopiossa teemme asioita veden suhteen? Miten kohtelemme vettä?

Teksti: Marianne Mustonen
Kuvat: Raija Törrönen


Lue lisää ANTI -festivaalista  http://antifestival.com/