Valtakunnalliset mobiilioppimisen koulutuspäivät Savonlinnassa 16.–17. marraskuuta

iPeda- ja ILO -päivät järjestetään Savonlinnassa 16.–17. marraskuuta. Päivät ovat Itä-Suomen yliopiston, Savonlinnan normaalikoulun sekä Savonlinnan kaupungin Lyseon lukion järjestämät perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen mobiilioppimisen koulutuspäivät, jotka koostuvat luento-osuuksista ja pajajaksoista. Päivien tavoitteena on koota yhteen perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opettajia ja ammattilaisia, jotka haluavat kehittää uutta pedagogiikkaa, jossa hyödynnetään mobiilioppimista. Tapahtuma on tarkoitettu oman osaamisen kehittämiselle, uusien asioiden oppimiselle ja verkostoitumiselle.

Periaatteena päivillä on “tuo tullessas, vie mennessäs”, jakaa ajatuksia ja saada myös uutta purtavaa opetuksen kehittämiseen. Tapahtumassa on teknologian opetuskäyttöön liittyviä lukuisia työpajoja, joiden yhteydessä järjestetään muun muassa ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Harvardin opettajankoulutuksen kanssa yhteistyössä ScratchED meetup. Se on suunnattu opettajille, jotka ovat kiinnostuneet ohjelmoinnin hyödyntämisestä opetuksessa ja oppimisessa.

Paikalla on myös monia startup-yrittäjiä. Tämän vuotisille iPeda- ja ILO -päiville odotetaan ennätysmäärää osallistujia.

– Tämä kertoo aiheen ajankohtaisuudesta koulujen ja opettajien työssä. Digitalisaation haasteeseen vastaamisessa on meidän opetusalan ihmisten käärittävä hihat ja pidettävä huolta oppimisesta, lapsista ja nuorista nyt kun digitalisaation kehitys haastaa enenevässä määrin kouluja ja oppilaitoksia uudistumaan. Olemme Savonlinnassa ottaneet asian vakavasti ja koettaneet osaltamme huolehtia opettajien tarpeesta kouluttautua sekä päivittää digitalisoituvan opetuksen edellyttämiä tietoja ja taitoja, toteaa Savonlinnan normaalikoulun johtava rehtori Mikko Ripatti.

Tapahtuman kärkipuhujina ovat Ulla Engeström, joka on ThingLink-palvelun perustaja ja suomalaisen startup-kentän ensimmäisiä naisjohtajia, Olli Vallo, yksi Kokoa Agencyn perustajista, Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen professori Laura Hirsto sekä Tablet-koulun perustajiin kuuluva Miikka Salavuo. Tarkempaa tietoa puhujista ja työpajoista löytyy tapahtuman sivuilta.

Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden opiskelijoille kysellä alan yrittäjiltä harjoittelupaikkaa tai aiheita opinnäytetöihin.

Lisätietoja tapahtumasta saa verkkosivuilta: ipedailo.fi

ICT-suunnittelija Aleksi Komu, p. 050 379 3818, aleksi.komu(at)uef.fi
Rehtori Ismo Falck, Savonlinnan kaupungin lyseon lukio, p. 044 417 4501, ismo.falck(at)savonlinna.fi
Johtava rehtori Mikko Ripatti , Savonlinnan normaalikoulu, p. 050 540 1016, mikko.ripatti(at)uef.fi